Da li su i ove 2 situacije diskutabilne? Navijačima Zvezde sporna trojka Pantera i prenošenje lopte Avramovića

Teško je utvrditi golim okom, ali postoji temelj za analizu

  • 45
KK Crvena zvezda - Partizan Printskrin: Sport klub

Košarkaši Crvene zvezde su poraženi od najvećeg rivala, ekipe Partizana u 21. kolu Evrolige sa 79:78. Ovo je u neku ruku bila i "pirova pobeda" crno-belih, pošto im je Nemanja Nedović u poslednjoj sekundi svojom trojkom sačuvao bolji međusobni skor u odnosu na rivala. Ova trojka je bila i pomalo sporna, makar po snimku, dok takve situacije nisu izostale ni na drugoj strani.

Naime, ne može se baš najjasnije utvrditi da li je Nemanja Nedović načinio korake prilikom upućivanja tog poslednjeg šuta, dok su Delije u međuvremenu i pronašle dve sporne sitaucije koje su mogle da odnesu prevagu u ovom meču.

Jedna dolazi već iz druge deonice, kada nije baš poznato da li je Kevin Panter postigao šut za dva ili tri poena. Sudija je bio pored, odmah je pokazao da je šut za tri poena, iako se prema snimku vidi Panterova noga previše blizu linije. Ipak, ugao kamere je takav da se ne može najjasnije utvrditi da li je "čepao" liniju ili ne.

Kevin Panter, KK Crvena zvezda, KK Partizan Printskrin: Sport klub

Pored ove situacije, još jedna je "upala u oko" Delija, a to je situacije iz treće deonice. Naime, tokom jednog ulaska u poslednji minut ove četvrtine, Aleksa Avramović je preneo loptu, dok je na semaforu stajalo 15 sekundi do kraja, što znači da je on prekršio pravilo od osam sekundi.

Međutim, ovom napadu je prethodila mrtva lopta i situacija Luke Vildoze i Alena Smailagića, koji su skakali za tu loptu, kada je na satu ostalo 01:14 do kraja.

Tehnički, ovde je moguće i da je došlo do greške sata, pošto bi u ovom slučaju trebalo uračunati i sekund tokom skoka, ali i prijema lopte jednog od košarkaša Partizana. Ukoliko se to stvarno dogodilo, to znači da je ostalo 01:13, te da je Avramović tačno na vreme preneo loptu, te da je sat za napad malo otišao unapred.

Ipak, ova slika i te kako "upada" u oči, pa je zato i razlog ove sumnje,

Aleksa Avramović, KK Partizan Printskrin: Sport klub

Video: Filip Petrušev posle derbija: Na naše gluposti su nas pobedili, dali smo im na tacni

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boss

    28. januar 2023 | 22:26

    Ne razumem cemu sad ovo. Ljudi nas zasluzeno pobedili i tacka. Jesam Delija , al treba biti realan da je Partizan bio bolji i vodio 35 minuta. Sami smo krivi za poraz . Idemo dalje ima jos da se igra , ceracemo se ... Napred Zvezda

  • crni

    28. januar 2023 | 22:33

    „Nemoze se najjasnije utvrditi da li je Nemanja Nedović načinio korake“Neznam šta je tu nejasno??? 100% Koraci

  • Влада

    28. januar 2023 | 23:40

    Дајте људи докле више препуцавања између навијача? Синоћ је Партизан заслужено победио, као и прву утакмицу Ц. звезда! Недовић је последњу тројку дао из трокорака а то нико нигде не спомиње, ни медији, ни коментатори који критикују судије! Поздрав за све објективне навијаче оба клуба👍👍👍!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA