≫ 

Pun Pionir video novu pobedu Partizana: Glas se pokazao pred Obradovićem, crno-beli prejaki za Barane

Crno-beli su još jednom pokazali da im prija igranje u hali "Pionir", jer su prinudno morali da se "presele" na dve utakmice iz Arene. Nakon Crvene zvezde, crno-beli savladali su i ekipu Mornara.

  • 24
KK Partizan - KK Mornar Foto: MNPress

Košarkaši Partizana savladali su ekipu Mornara rezultatom 92:74 , u okviru 17. kola Aba lige.

Crno-beli su još jednom pokazali da im prija igranje u hali "Pionir", jer su prinudno morali da se "presele" na dve utakmice iz Arene. Nakon Crvene zvezde, crno-beli savladali su i ekipu Mornara.

Izabranici Željka Obradovića su tek u drugom poluvremenu uspeli da slome otpor Barana, koji su u prve dve deonice delovali prilično raspoloženo. Upravo nekadašnji košarkaš crno-belih, Gregor Glas, bio je najraspoloženiji u gostujućem timu i predvodio je Mornar, koji je trojkama držao rezultatsku neizvesnost do odlaska a pauzu.

Već na početku treće deonice, viđena je nešto drugačija slika. Crno-beli su pojačali ritam i uspeli da se odvoje od gostiju, koji nisu uspeli da održe priključak. U nastavku je prednost Partizana samo rasla, te je u jednom trenutku, na dva minuta do kraja, ona iznosila i 15 poena prednosti za crno-bele.

Željko Obradović je odlučio da odmori neke od važnih igrača, te se na parketu nisu našli Dante Eksum i Matijas Lesor. Crno-bele očekuje dupli program u Evroligi naredne nedelje, jer će prvo 31. januara dočekati ekipu Asvela, a nakon toga, 3. februara će gostovati ekipi Žalgirisa u Kaunasu.

Najraspoloženiji u redovima pobedničkog tima bio je Janis Papapetru sa 19 ubačenih poena, a dvocifreni su bili i Alen Smailagić sa 15, Zek Ledej sa 14, Aleksa Avramović sa 13 i Danilo Anđušić sa 10 postignutih poena.

Na drugoj strani, posebno raspoložen je bio nekadašnji košarkaš Partizana, Gregor Glas sa 20 postignutih poena, dok je Kristijan Džons ubacio 15 poena uz osam skokova.

Partizan je ovom pobedom došao do skora 15-2, i zauzima prvu poziciju u regionalnom takmičenju, ali treba naglasiti da Zvezda ima utakmicu manje uz skor 15-1. Mornar je ostao u dnu tabele, tačnije na pretposlednjoj, 13. poziciji, uz skor 5-11.

TOK MEČA

IV ČETVRTINA

76:66 - Vraća se na Ledej na teren, a potom izgubljena lopta za Mornar. Gubi loptu i Ledej na drugoj strani, imaće priliko Mornar da razliku ponovo vrati na jednocifrenu. Na drugoj strani pogađa Madar za dva, a onda i greši Džons. Sada pravi festival grešaka, pogrešio je i Trifunović. Faul Trifunovića, na liniju penala će Glas, koji pogađa oba puta.

III ČETVRTINA

71:62 - Šutirao je Pecarski za tri poena, ali nije bio precizan, hvata loptu Brodzijanski, ali ne pogađa ni Smailagić za tri. Pogađaju gosti, a potom i faul nad Anđušićem, koji će na liniju penala. Pogađa oba puta, i time je završena treća deonica.

64:57 - Pogađa Zek Ledej, a potom izlazi iz igre, a menja ga Smailagić. Avramović je nakon toga bio precizan oba puta sa linije za slobodna bacanja. Prethodno je i Kovačević pogodio trojku sa osam metara, ali ne pogađa Pecarski nakon toga, i Mornar ponovo gubi rezultatski priključak. Imaće Džons dva slobodna bacanja na drugoj strani.

55:49 - Faul Anđušića, na liniju penala će Džons. Oba puta je pogodio Džons, a na drugoj strani ekspresno uzvraća Ledej, koji poentira iz okreta. Krade loptu potom i Uroš Trifunović i lagano zakucava. Blokada Ledeja na drugoj strani, ali ne pogađa Anđušić za tri poena.

45:44 - Prolazi Papapetru na polaganje, a potom na drugoj strani faul u napadu. Imao je priliku Partizan da se rezultatski malo odvoji od protivnika, što je Brodzijanski iskoristio i zakucao. Potom Vujačić pogađa pod faulom, i imaće priliku da iskoristi grešku Brodzijanskog, što je i uradio i pogodio sa slobodnog bacanja. Potom i lična greška Papapetrua. Odličan protok lopte košarkaša Partizana, ali ne realizuju to crno-beli.

II ČETVRTINA

41:41 - Fauliran je Zek Ledej pod košem i ići će na liniju za slobodna bacanja. Ipak, tajm-aut pre izvođenja slobodnih bacanja. Gubi loptu potom Glas i imaće Partizan priliku da se vrati u vođstvo pre odlaska na pauzu. Promašuje Papapetru, a potom i faul u napadu Mornara. Fauliran je i Trifunović na drugoj strani, i imaće dva slobodna bacanja. Pogađa samo jedno Trifunović. Time je završeno prvo poluvreme.

37:37 - Fauliran je Smailagić pod košem, ali je pogodio samo jedno bacanje. Umalo Glas da izgubi loptu na drugoj strani, a potom i odlična odbrana Madara i neiskorišćen napad Mornara. Uzvraća potom Glas, koji je ukrao loptu i lako poentirao na polaganju. Sjajna akcija potom, i odlično zakucavanje Džonsa, pa je Željko Obradović primoran da traži tajm-aut.

34:31 - Smailagić je pogodio otvorenu trojku sa sredine, a potom na drugoj strani fauliran Džons, koji pogađa jedno slobodno bacanje. Na drugoj strani faul nad Aleksom Avramovićem, što potom realzuje Naneli sa trojkom. Nije uspeo da uzvrati Vujačić, a potom Kovačević pravi faul nad Avramovićem. Fauliran je potom i Džons na šutu za dva, nakon čega je pogodio oba bacanja.

28:28 - Prejak pas Avramovića i ne stiže Smailagić do lopte. Na drugoj strani je pokušao Glas preko ruke, ali nije pogodio, a Zek Ledej je pokupio skok u odbrani. Potom ni Ledej ne pogađa otvorenu trojku, što je iskoristio Mornar i došao do izjednačenja.

I ČETVRTINA

28:26 - Pogađa Pecarski uz faul, a precizan je i sa linije za slobodna bacanja. Prethodno je faul napravio Zek Ledej. Na drugoj strani faul u napadu i lopta za Partizan. Ostao je Ledej sam na liniji za tri i zaleteo se kao brzi voz i zakucao na koš. Time je i završena prva četvrtina.

18:18 - Ponovo pogađa Gregor Glas, ovog puta za dva poena. Potom Vujačić pravi ličnu grešku, a to kažnjava Papapetru, koji naskače za tri poena i pogađa. Na drugoj strani, Smailagić pravi faul pod košem, a u međuvremenu, u igru ulazi i Uroš Trifunović, kao i Aleksa Avramović. Izuzetno raspoložen je Papapteru, koji je sada pogodio sa polu distance. Pogađa trojku i Brodzijanski, za izjednačenje.

8:11 - Pogodio je Papapetru pod košem. Prethodno je Vujačić ubacio i treću trojku za Mornar. Fauliran je Pecarski, pa je morao na liniju za slobodna bacanja, što je uspeo da realizuje i donese svom timu još dva poena. Ušao je u igru i Brodzijanski. Ostao je potom Smailagić sam pog košem, što je iskoristio zakucavanjem. Na drugoj strani Anđušić krade loptu ali Madar i Brodzijanski promašuju.

2:6 - Meč je počeo. Prvi napad imali su gosti, što su odmah iskoristili pogotkom za tri poena. Uzvraća odmah na drugoj strani Smailagić, koji pogađa uz faul. Međutim, promašuje dodatno bacanje. Potom i Madar ne uspeva da pogodi za tri poena sa bočne pozicije. Iskoristili su to košarkaši Mornara, preko Gregora Glasa, koji je pogodio za tri poena u tranziciji.

STARTNE PETORKE

Partizan: Anđušić, Madar, Papapetru, Smailagić, Vukčević.

Mornar: Đoković, Glas, Pecarski, Vranković, Vujačić.

PRE MEČA

Izabranici Željka Obradovića dočekuju Barane u dobrom raspoloženju i pobedničkom ambijentu, s obzirom na to da su u prethodnoj utakmici savladali Crvenu zvezdu na gostujućem terenu sa 79:78, u okviru drugog evroligaškog derbija ove sezone.

Crno-beli su vezali šest uzastopnih pobeda u regionalnom takmičenju, a poslednji poraz doživeli su još 11. decembra, kada su poraženi od Cedevita Olimpije sa 77:74. Partizan zauzima drugu poziciju na tabeli, sa skorom 14-2, a po završetku meča, imaće i utakmicu više u odnosu na večitog rivala.

Sa druge strane, Mornar zauzima pretposlednju, 13. poziciju, uz skor 5-10, ali u dobrom ambijentu dolaze u Beograd, s obzirom na to da su u prethodnom kolu na domaćem terenu slavili protiv Cibone sa 83:81.

Kada je reč o međusobnim susretima, prethodna četiri je dobio Partizan, dok je Mornar poslednji put slavio 5. decembra 2020. godine, i to nakon produžetaka sa 77:76.

Video: Ma, kakva Premijer liga, ovo je ludilo: Poznati Jutjuber iz Londona došao na derbi

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Igor Grobar

    29. januar 2023 | 20:52

    Bravo Crno Beli👏🏴🏳🏴🏳Napred Partizan!🏀

  • Al realno

    29. januar 2023 | 20:47

    Panteri jeste izgubili ili pobedili danas!?

  • Gaga

    29. januar 2023 | 19:34

    Ujee partizan u prvoj postavi cak 3 srbina... pasce sneg hahahahah

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA