Raspored Partizana i Zvezde je "mala maca" za ono što je imao Split: U razmaku od 23 sata igrali dve utakmice

Hrvatska liga se uopšte ne obazire na raspored na Jadranu

  • 1
Šenon Šorter Foto: ABA liga / KK Split / Ivica Cavka

Koliko puta smo čuli Partizan i Zvezdu kako "poentiraju" da je raspored u Evroligi i ABA ligi nemilosrdan, jer se neretko dešava da košarkaši igraju dve utakmice u razmaku od svega 48 sati.

Ali šta onda da kaže ekipa Splita?

Ovog vikenda iz komšiluka nam stiže zaista bizarna vest, a to je da je tim koji se takmiči na Jadranu morao da odigra dva susreta u razmaku od svega 23 sata?!

Razlog je neobaziranje hrvatskog šampionata na ABA ligu. Setimo se da je na početku sezone postojala ideja da se klubovi iz ove zemlje čak i povuku sa Jadrana i pređu u Alpe Adrija Kup, ali se na kraju od toga i definitivno odustalo.

Sada imamo situaciju da je Split igrao u nedelju od 17.00 časova u Laktašima, a potom je u ponedeljak morao da putuje u Zagreb na gostovanje Dinamu iz Zagreba od 18.00 časova.

Na veliku radost navijača kluba iz Dalmacije, oba meča Split je uspeo da dobije, ali postavlja se pitanje koliko je zdravo po košarkaše da se izlažu tolikom umoru i opterećenju, zbog čega je hrvatska liga sada pod žestokim prozivakama.

Timovi iz Srbije su izostavljeni iz KLS do plej-ofa, tako da nemaju ovih problema.

Video: Zvezda udarila novu recku u ABA ligi: Split mučio šampiona samo jedno poluvreme

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA