Jedan od najboljih košarkaša ABA lige ide u Rusiju: FMP bi mogao lepo da profitira od prodaje

Trent Frejžer zaista je zablistao ove sezone u ABA ligi, ali to bi bio veliki udarac za Pantere pred plej-of

  • 5
Trent Frejžer Foto: ABA liga - KK FMP Železnik

Jedan stranac posebno ove sezone pleni svojim partijama u ABA ligi. Trent Frejžer jedan je od najzaslužnijih što se FMP nalazi u samom vrhu tabele na Jadranu, ali bi Amerikanac vrlo lako mogao da ode iz Železnika vrlo brzo.

Iako mu je ovo prva profesionalna sezona posle koledža, može se reći da je Frejžer već spreman da ode na naredni nivo, pa stoga ne čudi ozbiljno interesovanje Zenita iz Sankt Peterburga. Ruski mediji navode da je sve čak i blizu realizacije i da je potpis obezbeđen.

Za sada se ne zna koliko bi FMP mogao da zaradi, ali bi Panteri zaista mogli da iskoriste povoljnu poziciju iz ugovora, pošto je Frejžer u Železnik došao letos sa Ilinoisa.

Ove sezone je treći poenter takmičenja u ABA ligi sa 22,2 poena po meču, a nedavno je na gostovanju u Baru protiv Mornara bio tako blizu da obori rekord takmičenja po broju postignutih poena i to bi možda i uradio da FMP nije odustao od igranja poslednjeg napada zbog velike razlike. Ubacio je čak 45 poena.

Zenit zbog situacije u Ukrajini nema pravo igranja Evrolige ili Evrokupa, ali VTB liga je i dalje veoma jaka i moćna, ali i finansijski isplativa za Amerikanca.

Video: Čarobnjak Kampaco bacao magije po Morači: Zvezda pregazila Budućnost usred Podgorice

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kole

    31. januar 2023 | 09:50

    Nece covek da igra namestene utakmice.Hoce da zna za koga igra .A ne za 1 ili 2 iz predgradja.

  • 1389

    31. januar 2023 | 10:21

    Naravno kome se živi u predgradju

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA