U Evroligi ne igra, ali je u ABA ligi najbolji: Fakundo Kampaco je MVP meseca januara!

Veliko priznanje za Argentinca

  • 17
Fakundo Kampaco, KK Crvena zvezda Foto: MN Press

On pleše po terenu i pokazao je da je klasa već u svojim prvim nastupima za Crvenu zvezdu. Nije mu bilo potrebno mnogo da stigne do svog prvog priznanja u dresu crveno-belih, pošto je Fakundo Kampaco proglašen za MVP-ja meseca januara u ABA ligi!

Regionalno takmičenje je putem svog zvaničnog sajta objavilo da je Kampaco zaslužio nagradu za najkorisnijeg igrača proteklog meseca, a prosečno je na utakmicama beležio 14,4 poena uz 3,4 skoka i 7,2 asistencija. Pored toga imao je po tri blokade za ukupan prosečan indeks od 21,4 poena.

ABA liga ističe i da je Zvezda sa Fakundom Kamapcom pobedila na svih pet utakmica u regionalnom takmičenju u januaru i da je Argentinac bio ključan u svakoj od pojedinačnih pobeda. Pored crveno-belih, samo još Partizan nije doživeo nijedan poraz tokom meseca.

- Nema tajne. Pokušavam da odigram sjajno svaku utakmicu, da dam koliko mogu. Uživam u radu svakodnevno, tako da sam spreman kada dođe vikend. Moji saigrači i treneri su mi pomogli u adaptaciji, tako da mi olakšavaju posao u svakoj utakmici, na svakom treningu, a i inače. Ja samo pokušavam da se uklopim u tim što je bolje moguće - rekao je Kampaco, a prenosi sajt ABA lige.

Podsetimo, Fakundo Kampaco može da nastupa za Zvezdu samo u ABA ligi i tako će biti još mesec dana. I tokom februara on neće imati pravo da zaigra za crveno-bele u Evroligi zbog kazne koju je pretrpeo klub.

Video: Čarobnjak Kampaco bacao magije po Morači: Zvezda pregazila Budućnost usred Podgorice

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pex

    31. januar 2023 | 11:29

    Bice i mvp kupa srbije, i finala aba lige a bogami i lige srbije, ovi nabedjenci zaboravljaju kakav nam je igrac falio kad su nas na horuk dobili 1 razlike prvi put kuci posle 6 i po godina :D

  • Dule

    31. januar 2023 | 12:12

    hahhahaha hahahahhaha neregistrovani najbolji..hahahhahaha ja kolorado ne odmara..ujjjjj ujjjj

  • Hogar

    31. januar 2023 | 12:46

    Sa čijeg računa je plaćen ovaj igrač?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA