Šta se desilo Zvezdi u poslednjih 11 dana?

Tri poraza, jurcanje za rivalom još od samog starta i skor 10:12 koji brine

  • 37
KK Crvena zvezda Foto: MN Press

Šta se desilo Crvenoj zvezdi u poslednjih 11 dana? Pitanje koje trenutno muči veliki broj navijača aktuelnog regionalnog i srpskog šampiona!

Tri meča u Evroligi i tri poraza i udaljavanje od mesta koje vodi u TOP 8, uz veliku brigu kada je u pitanju sama igra. Pogotovo ona na startu meča.

Zvezda je 20. januara izgubila od Žalgirisa, potom je pre nekoliko dana poražena od Partizana u Pioniru, da bi se u utorak veče već "u svlačionici" predali protiv Virtusa.

Ono što je zajedničko za sva tri meča jeste nedostatak ideje u napadu, što je crveno-bele na kraju i koštalo poraza. Kao i činjenice da od samog izlaska na parket jure zaostatak rivala i tako se mnogo više troše.

Žalgiris je već u 1. deonici ima +9, u drugoj je to išlo i do 11-12 razlike, a zanimljivo je da crveno-beli nijednom nisu poveli. Sve do finiša treće četvrtine kada je na semaforu stajalo 50:51.

Zvezda se tada trgla i izgledalo je da će i pobediti nakon što su imali +7 (57:64), da bi usledio neverovatan pad prouzrokovan tim nedostatkom ideja u napadu. Prednost se istopila i domaći tim je slavio sa 71:66.

KK Crvena zvezda Foto: MN Press

Protiv Partizana je situacija bila identična. Razlika je bila samo to što su vodili do 9:8, a onda su crno-beli do kraja 1. četvrtine stekli +8. I od tog momenta nijednom nisu ispustili tu prednost.

Šta reći za gostovanje u Bolonji, protiv Virtusa? Domaćin je odmah napravio +9 (9:0) i od trenutka kada su otišli na 19:9 nijednom nisu pali na jednocifrenu razliku.

KK Crvena zvezda Foto: MN Press

Zvezdi je u ovim mečevima jedina sreća što je Nemanja Nedović pogodio trojku uz zvuk sirene za bolji međusobni skor, jer isti neće imati protiv Žalgirisa i Virtusa.

Crveno-bele ni raspored neće "maziti." U četvrtak idu Olimpiji u Milano, potom i Makabiju. Zatim čekaju uvek neugodnu Albu i gostuju Bajernu. Uz napomenu da će u Minhenu moći da računaju na Fakunda Kampaca.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mirko

    31. januar 2023 | 23:28

    Ekipa je dobro skautirana ili narodski rečeno provaljena kako igra. Prvo nemamo centra i to sve ekipe max koriste. Drugo nemamo defanzivni skok i maltene to uvek rezultira primljenim neplaniranim poenima. Treće ekipa bez Vildoze i Nedovića na terenu je u rasulu a i kada su oni na terenu dobro su čuvani. Četvrto stranci u ekipi Bentil,Holand i Ivanović nisu za EL kao ni domaći igrači Ilić,Marković, Lazarević i Lazić. Plejof je za nas misaona imenica tako da se ne zanosimo previše u EL .

  • Mile

    31. januar 2023 | 23:34

    Desila se istina o jednom klubu kk fmp1,kk fmp2,kk zvezda idea,kk zvezda meridian...

  • DLZ

    31. januar 2023 | 23:05

    Provalili su igru i sjajnog psihologa i strucnjska Ivanovica koji je od jedne prosecne ekipe na prepad izvukao maximum 200%..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA