≫ 

Plej FMP-a potpisao za Zenit: Novi Amerikanac stigao u Železnik

Frejzer je tbio reći poenter regionalnog takmičenja

  • 1
Trent Frejžer Foto: ABA liga - KK FMP Železnik

Američki plejmejker Trent Frejzer, koji je bio jedan od lidera FMP-a ove sezone, karijeru će nastaviti u Zenitu, potvrdio je ruski klub, dok je u Železnik iz Francuske stigao Amerikanac Ostin Tilman.

Do odlaska u Zenit, Frejzer je tbio reći poenter regionalnog takmičenja sa prosečno 22,2 poena po meču, a na nedavnom gostovanju u Baru Mornaru je ubacio 45 poena.

Sa druge strane, FMP je ekspresno pronašao zamenu za plejmejkera. Tako je u Železnik stigao doskorašnji igrač francuskog Portela, dvadesetsedmogodišnji Amerikanac Ostin Tilman. On je potpisao jednomesečni ugovor, a postoji mogućnost i produženja saradnje.

Tilman je visok 185 centimetara i igra na pozicijama jedan i dva. Na startu sezone 2022/23 odigrao je samo tri utakmice za Portel uz učinak od osam poena, po 3,7 skokova i asistencija, ali i dve izgubljene lopte po meču.

Tilman je četiri godine bio član koledž tima Monmuta, a u poslednjoj je prosečno postizao 11,1 poen uz 5,9 skokova i 5,5 asistencija.

FMP je trenutno treći na tabeli ABA lige sa 12 pobeda i pet poraza.

Video: Panteri i posle 12 godina sanjaju pobedu protiv crveno-belih: Zvezda 34. put zaredom pobedila FMP

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milko

    2. februar 2023 | 22:20

    Opet prica stiga sumadinac prplanuo na njivi.Covic srbenda .i predgradja bjelci.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA