≫ 

Jokiću nema ravnog u NBA ligi: Srbin novim "tripl-dablom" bacio Karija i Golden Stejt na kolena!

On je imao i dosta veliku pomoć u vidu Džamala Mareja

  • 13
Nikola Jokić Foto: Tanjug/AP

Više nije vest, više nije čudo - Nikola Jokić jeste najbolji igrač u NBA ligi! Ovo se može potvrditi i nakon nove brilijantne partije srpskog asa, kojom je njegov Denver srušio Goldent Stejt Voriorse - 134:117.

Srbin nije bio poenterski najbolji na terenu, postigao je 22 poena, dok je njegov saigrač Džamal Marej postigao 11 više (33), međutim, ono što je Jokić uradio pored toga jeste prava magija.

Nikola Jokić, centar Denvera, završio je utakmicu sa 22 poena, 14 skokova i 16 asistencija, čime je samo dodatno popravio svoj prosek u NBA ligi, koji je već na "tripl-dablu".

Treba istaći i to da je čitava ekipa Denvera odigrala brilijantnu utakmicu. Kentavijus Koldvel Poup je postigao 18 poena, dok su po 17 imali i Brusa Braun, Majkl Porter Džunior, kao i Vlatko Čančar.

Oni su uspeli totalno da neutrališu udarne igle Ratnika, Stefa Karija i Džordana Pula, koji su postigli 28, odnosno 22 poena.

Nikola Jokić Foto: Tanjug/AP

Što se tiče same utakmice, već prvo poluvreme je pokazalo u kom će pravcu ići utakmica. Ove dve ekipe su za poluvreme ubacile preko 150 poena (80:79 za Denver).

Zbog toga je pravo pitanje bilo - koja ekipa će prva stati u tom košgeterskom zanosu.

Na sreću navijača iz Srbije, prvi je to uradio Golden Stejt koji je podbacio već u trećoj deonici, postigli su "samo" 22 poena, dok je Denver imao 35.

Poslednjih 12 minuta su protekli u mirnoj igri Denvera, koji je velikom prednošću mogao da se fokusira na odbranu i da na pravi način zaustavi Voriorse što im je i pošlo za rukom.

Golden Stejt je ovim porazom ostao na 9. mestu u Zapadnoj konferenciji, dok je Denver popravio svoj skor na prvom mestu.

Video: Kad odbrana stisne i ne znaš šta ćeš dodaj loptu Jokiću da zvekne trojku

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • jug

    3. februar 2023 | 07:26

    Naravno naš Srbin je najbolji, ali veliki respekt za Mareja Đž. koji ide u prostor,ima kontru, hvata lopte i ima sigurnu ruku.

  • ZVRK

    3. februar 2023 | 07:15

    LJUDI JEL OVO REALNO?

  • Sharcevic

    3. februar 2023 | 08:36

    Nba je cirkus. Odbrane se uopste ne igraju. Ovu pobjedu donio je mali Braun kljucnim odbrambenim intervencijama. U prvom poluvremenu dok god je mrtvozornik lopte Murej bio u igri razlika je bila -10 na stetu Denvera. Sto nisu potonuli zasluga je Cancara i Brauna koji jedini znaju nesto o odbrani. U napadu ofanzivni skokovi Brauna i pokretljivost Cancara rasirili su teren za Denver tako da je i nas cirkuzaner mogao doci do izrazaja (do poluvremena je imao 2 kosa).

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA