≫ 

Radonjić tone kao i Zvezda, Panatinaikos bio i na -20 u Baskoniji pa se spasao bruke

Biće velike borbe za prolaz u plej-of

  • 4
DEJAN RADONJIC Foto: MN Press

Košarkaši Panatinaikos pretrpeli su novi evroligaški poraz i dodatno umanjili šanse da se uključe u borbu za top 8 fazu. Četa trenera Dejana Radonjića ovog puta je položila oružje na terenu ekipe Baskonije u još jednom meču ove sezone u kojem nije imala previše šansi da se ravnopravnije nosi sa rivalom - 95:90.

Preloman periad meča bila je druga deonica koju je domaći sastav rešio u svoju korist 31:15. U nastavku je ta prednost rasla do maksimalnih 20 poena razlike u trećoj deonici - tada je bilo 60:40!

Još 11 kola preostalo je do kraja regularnog dela sezone, postoji šansa da Radonjićev tim preokrene situaciju ali to deluje kao nemoguča misija imajući u vidu kako ekipa igra iz kola u kolo.

Atinjani sada imaju odnos pobeda i poraza 8-15.

Na drugoj strani Baskonija je u totalno drugačijem raspoloženju, konstatno dobro igra ovaj tim koji je maltene od povoja sezone među osam najbolje plasiranih ekipa na tabeli.

Baskonija je posle nove pobede šesta na tabeli sa 13 pobeda i 10 poraza.

Inače, najefikasniji kod Baskonije večeras bio je Amerikanac Markus Hauard koji nije imao idealno šutersko izdanje za tri poena (2/11), ali je zato bio gotovo nepogrešiv sa ostalih distanci. Za jedan je imao 6/6, za dva 6/7.

Kod gostiju, Vilijams je postigao 19 poena, dok je trio igrača doprineo sa 16 poena - Li, Bejkon i Papajanis.

U derbiju ove runde odigranom u Atini, Olimpijakos je naneo poraz aktuelnom prvaku Evrope Anadolu Efesu - 76:70. Imajući u vidu formu oba tima ove sezone, sasvim očekivan epilog u dvorani "Mira i Prijateljstva".

Tim iz Pireja, uz Real, predvodi evroligaški karavan sa čela tabele sa učinkom 16-7, i do sada je možda i najviše pokazao od svih ostalih. Barcokasov tim je i ovog puta igrao na krilima vodećeg u MVP trci Saše Vezenkova koji je turskom sastavu isporučio 23 poena i bio daleko najbolji u poebedničkoj ekipi.

Efes je nastavio da igra po sistemu toplo-hladno i ne deluje da će sove sezone, kao ranije, uhvatiti zalet kada bude bilo važno i postaviti stvari na svoje mesto. Atamanov tim je sada 11. na tabeli sa učinkom 11-12. Povoljna stvar po Efes je ta da ostali najbliži konkurenti za Top 8 nisu u seriji pobeda pa prvak Evrope i dalje ima velike šanse da ispuni cilj. Ali, kako igra u poslednej vreme, neće to biti nimalo jednostavan zadatak.

Vasa Micić se nije naigrao u Atini, meč je završio za njega skromnih 10 poena.

Evroliga, 23. kolo

Fenerbahče - Alba 101:86

Monako - Real Madrid 91:95

Žalgiris - Partizan 74:88

Olimpijakos - Anadolu Efes 76:70

Baskonija - Panatinaikos 85:75

Asvel - Virtus (u toku)

Četvrtak

Barselona - Bajern 72:70

Milano - Crvena zvezda 74:68

Valensija - Makabi 93:94

Standings provided by Sofascore

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA