Debakl FMP-a protiv Budućnosti: Otišao najbolji igrač, nestala i igra, Podgoričani slavili sa čak +26!

Teško veče za klub iz Železnika, najteže ove sezone u ABA ligi

  • 4
KK Budućnost - KK FMP Foto: ABA liga - Filip Roganović

Otišao je Trent Frejžer u Zenit, ostala je ogromna rupa u FMP-u. Tolika da je klub iz Železnika na prvom meču bez njega u ekipi doživeo strašan debakl u ABA ligi na gostovanju u Podgorici protiv Budućnosti. Ekipi Nenada Stefanovića baš ništa nije polazilo od ruke u "Morači" i domaći su zasluženo slavili - 84:58.

Slom Pantera dogodio se u trećem kvartalu, kada FMP nije mogao napadački da odgovori ekipi Budućnosti. Samo šest poena su za tih deset minuta upisali gosti iz beogradskog predgrađa, Podgoričani su postigli čak 22 i time je svako pitanje o pobedniku bilo rešeno.

FMP se držao samo tokom uvodnih desetak minuta. Tada je klub iz Železnika imao i prednost u nekim momentima, ali se očigledno nešto desilo na velikom odmoru, pošto su nakon njega napadački delovali neprepoznatljivo.

Previše izgubljenih lopti imao je FMP na ovom meču, tako da nije ni čudo što je pred sam kraj treće četvrtine razlika išla i do neverovatnih +25, što je bilo neverovatno ako znamo da je u pitanju derbi ABA lige između dva tima koja će se naći u plej-ofu sasvim izvesno.

Pokušao je tim iz Železnika da zakrpi rupe odlaskom Frejžera tako što je dovela Ostina Tilmana iz francuskog Le Portela, ali očigledno da će ovom Amerikancu biti potrebno vreme da se malo uigra sa svojim saigračima. Nije bio toliko loš, ubacio je 13 poena, a na sve to je sakupio pet skokova i tri asistencije. Bolji je bio samo Paulijus Valinskas sa 18 poena.

Kod Budućnosti je najefikasniji bio Tre Bel-Hejns sa 20 poena i četiri skoka uz šest asistencija, a dvocifreni su bili i Džalil O'Brajen sa 11 poena, kao i Alfa Kaba koji je dobacio do 10 poena.

Video: Partizan u Podgorici odradio trening za Večiti derbi u Evroligi: Studenti su preslabi za crno-bele

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Djape

    4. februar 2023 | 21:08

    Pocelo urusavanje vestackog kluba sa dva imena. Klub bez istorije, bez legendi, bez ikakvih uspeha u evropi. Tamo gde je tvrdo njih nema. Zauvek ce ih boleti titula evrolige iz 92!!!!

  • Pg

    4. februar 2023 | 21:12

    Opet zvezda izgubi, ozbiljan pad forme. Idemo!

  • Radonja

    4. februar 2023 | 23:41

    Punjena Zvezda!😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA