Luković se vratio na teren posle povrede, a Metalac pobedama: Celo Valjevo i dalje sanja titulu u KLS

Velika borba vodiće se i za mesta koja vode u ABA 2 ligu

  • 1
Uroš Luković Foto: MN Press

Košarkaši Metalca iz Valjeva zabeležili su novu pobedu u 21. kolu Košarkaške lige Srbije protiv Slobode iz Užica pred oko 1.000 navijača u Hali sportova "15. septembar" - 79:69.

Bio je to ujedno i povratak nekadašnjeg igrača Partizana, Mornara iz Bara, kao i nekoliko drugih regionalnih klubova, Uroša Lukovića na parket posle povrede. Sjajni i iskusni centar proveo je na terenu oko 17 minuta, a zato vreme je upisao šest poena uz isto toliko skokova i tri asistencije.

Valjevci su meč prelomili u završnoj četvrtini, pred koju su imali i jedan poen zaostatka. Ipak, Sloboda je sada već tradicionalno posustala u poslednjih deset minuta, čime je dodatno zakomplikovala svoj status u Košarkaškoj ligi Srbije. Sa druge strane, celo Valjevo nastavlja da sanja titulu, ali se mora nadati i kiksevima Zlatibora.

Metalac je sada na skoru 16-5 na drugom mestu na tabeli, a Zlatibor je ispred sa 17-3 i utakmicom manje koju će odigrati sutra na svom parketu protiv Dunava, gde će Čajetinci biti veliki favoriti za pobedu.

Što se tiče današnjeg meča, najbolju partiju za Metalac pružio je Ibrahim Durmo sa 20 poena uz sedam skokova, pratio ga je Moris Mening sa 17 poena, dok je Andreja Stevanović postigao 16 poena. U poraženoj Slobodi je Aleksa Ilić postigao 21 poen, dok je Nemanja Kapetanović ubacio 14 poena, a David Miladinović 13 poena.

U preostale tri utakmice, OKK Beograd je pobedio u Novom Pazaru (79:88), Vršac je izgubio od Mladosti iz Zemuna kod kuće (81:93), dok je u poslednjem susretu Čačak 94 slavio nad Tamišom (82:76).

Standings provided by Sofascore

Video: Zakucavanje umesto gađanja jabuke: Poznati srpski košarkaš obavio običaj na svoj način

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA