Srpski trio vodi Breogan u plej-of: Momirov, Nenadić i Luković zajedno dali 37 poena protiv Miletićeve Đirone

Nekadašnji igrač Partizana upisao je tačno 10 poena u porazu

  • 1
Stefan Momirov Foto: Álex Cámara/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

U sjajnoj su formi srpski košarkaši u Španiji i to je nešto što može da nabaci osmeh na lice Svetislavu Pešiću pred završne utakmice kvalifikacija za Svetsko prvenstvo koje se ove godine igra u Japanu, na Filipinima i Indoneziji. Danas smo gledali "domaći" okršaj između Breogana i Đirone u kojem su trojica igrača iz naše zemlje nadvladala jednog, pa je trijumf pripao domaćima - 92:70.

Breogan je tako sa Stefanom Momirovim, Nemanjom Nenadićem i Markom Lukovićem nastavio da krči put ka plej-ofu. Zajedno su ubacili 37 poena, pri čemu je prvopomenuti ubacio 19 poena uz 6/8 za tri i 1/3 sa linije penala, a imao je i pet skokova i jednu asistenciju, a Nemanja je dodao 10 poena uz pet uhvaćenih lopti. Marko je meč završio sa osam poena, dva skoka i jednom asistencijom.

Na drugoj strani, gledali smo bivšeg igrača Partizana, Dušana Miletića, koji je i sam pružio sasvim dobru partiju, pošto je postigao 10 poena uz 3/3 za dva i 1/2 za tri poena, a imao je i 1/2 sa linije penala. Na to je dodao dva skoka i jednu asistenciju.

Od igrača iz regiona, gledali smo još Tonija Nakića u dresu Breogana, kao i Luku Brajkovića koji nastupa za Austriju, ali ima naše korene. Prvi je ubacio tri, a drugi pet poena. Breogan je time uspeo da se umeša među prvih osam mesta na tabeli i do kraja će sa Valensijom i Obradoirom voditi žestoku borbu za mesto u plej-ofu.

Na poluvremenu je Đirona bila ta koja je imala prednost od šest poena, ali je drugih 20 minuta dominantno pripalo domaćima koji su taj deo igre rešili sa čak 59:31 i tako zasluženo slavili deseti trijumf u sezoni.

U narednom kolu, Breogan ide na jedno od najtežih gostovanja u "Blaugranu" protiv Valensije, dok Đirona čeka upravo Obradoiro.

Video: Stef Kari pukao trojku sa pola terena i pogodio: Spektakl u Bostonu u reprizi NBA finala

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rts

    5. februar 2023 | 15:20

    Ima kari bolje igrace, narocito sutere, tu ne oskudeva, nesretnik

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA