≫ 

Zvezda silovita protiv Igokee: "Pala" stotka u Pioniru, crveno-beli pogodili 19 trojki

Duel u hali Aleksandar Nikolić možete pratiti uz Telegraf Sport

  • 38
KK CRVENA ZVEZDA - KK IGOKEA Foto: MN Press/Nebojša Paraušić

Košarkaši Crvene zvezde savladali su ubedljivo ekipu Igokee rezultatom 104:71, u okviru 18. kola Aba lige. 

Izabranici Duška Ivanovića su od prvog minuta krenuli agresivno, kako u napadu tako i u odbrani, i gotovo ceo meč su kontrolisali dešavanja na terenu.

Povela je Zvezda 7:4 na otvaranju meča, a onda je usledila i serija 15:0 u napadu za crveno-bele, a od tog trenutka, prednost je konstantno rasla. Raspoloženo su delovali Luka Vildoza i Filip Petrušev, koji su bili nosioci Zvezdine igre u prvom periodu. U nastavku je "proradio" i Fakundo Kampaco, koji je razigravao saigrače i "delio" asistencije, a u samom finišu prvog poluvremena, uz zvuk sirene pogodio je i fenomenalnu trojku.

Koliko su crveno-beli bili raspoloženi u napadu govori i činjenica da su tokom prve dve deonice ubacili čak 12 trojki.

U nastavku je raspucan bio i Dobrić, koji je pogodio četiri trojke, a u poslednjoj deonici pridružio mu se i Nemanja Nedović, koji je "namestio" ruku i vezao četiri pogođena šuta, od toga tri trojke.

Zvezda je meč završila sa čak 19 ubačenih trojk, što je najbolji učinak crveno-belih ove sezone, kada je reč o pogođenim trojkama.

Najefikasniji u redovima pobedničkog tima bio je Nemanja Nedović sa 20 poena, a pratili su ga Fakundo Kampaco i Ognjen Dobrić sa 14, Luka Vildoza sa 13, Dalibor Ilić i Filip Petrušev sa 12 (10 skokova za Petruševa) i Ognjen Kuzmić sa 11 ubačenih poena.

Na drugoj strani, najraspoloženiji je bio Nikola Tanasković sa 17 poena, dok je Brajan Kraford ubacio 11, a Haris Delalić 10 poena.

Zvezda je tako došla do 16. pobede u regionalnom takmičenju, i uz skor 16-1 zauzima prvo mesto na tabeli, dok je Igokea jedanaestoplasirana sa skorom 5-12.

TOK MEČA

IV ČETVRTINA

100:59 - Pogodio je trojku iz kornera Nedović, pa na isti način uzvraća Jošilo. Još jednu trojku pogađa Nedović, a Stanković dolazi do lakih poena na drugoj strani. Kuzmić pogađa od tablu potom, na asistenciju Nedovića. Još jednom Nedović pogađa težak šut, a pogađa na drugoj strani i Tanasković. Poentira i Kuzmić i dolazi do dvocifrenog učinka u napadu. I još jedna trojka Nedovića.

85:49 - Pogodio je jedno od dva slobodna bacanja Dalibor Ilić. Ne pogađa Bentil potom trojku iz kornera, ali ostaje lopta za Zvezdu. Greška Lazarevića potom, ali ne koristi to Igokea. Koristi to Nemanja Nedović i pogađa novu trojku. Pogađa potom i Đorđević pod faulom, ali ne koristi bacanje. Hvata Tanasković skok u napadu i pogađa pod košem.

III ČETVRTINA

81:41 - Igokea nema rešenje u napadu. Kažnjava to Nemanja Nedović i pogađa trojku. Potom piše Nedović i asistenciju, a Petrušev to pogađa.

75:37 - Promašuje novu trojku Nikola Ivanović, ali faul nad Ilićem i Igokea je ispunila bonus. Sjajna saradnja Petruševa i Ilića, koji poentira. Tajm-aut  potom za goste. Tanasković ponovo poentira iz reketa. Na drugoj strani zonska odbrana, ali Kampaco uz step bek pogađa tešku trojku. Ići će Ilić na slobodna bacanja. Pogađa prvo, a potom i drugo.

68:34 - Promašuje Milosavljević, gosti i dalje bez poena od pauze. Dobrić nastavlja da rešeta i pogađa novu trojku, svoju četvrtu. Fauliran je Nikola Ivanović, novi faul Kroforda. Ipak, ne koristi to Dobrić koji promašuje polaganje. Zakucavanje za Nikolu Tanaskovića. Kroford je ostao na parketu posle sudara sa Ivanovićem, ali pridigao se. Korsiti Kroford grešku u odbrani Zvezde i ide na polaganje. Koraci Ilića potom na drugoj strani.

II ČETVRTINA

61:30 - Kroford promašuje polaganje, a potom će Kampaco na liniju slobodnih bacanja. Pogodio je prvo, a zatim i drugo. Kondić loše dodaje, a Zvezda ne koristi kontru na drugoj strani. Imaće dva bacanja Kondić. Potom i trojka Dobrića, a pogađa i Kampaco uz zvuk sirene.

47:26 - Pogađa Dobrić trojku posle sjajne akcije. Deseta trojka za crveno-bele. Na drugoj strani laki poeni za Tanaskovića pod faulom. Pogađa Tanasković i dodatno bacanje. Dobrić potom fauliran od strane Jošila, a Kampaco pogađa polaganje. Novi faul Petruševa, imaće Kroford tri slobodna bacanja. Sjajan pas na drugoj strani Markovića, i Kuzmić pogađa.

40:18 - Nije pogodio Kroford na isteku napada, i defanzivni skok za Petruševa. Dobrić potom ne pogađa floter. Precizan je na drugoj strani Kroford sa polu-distance. Fauliran Bentil, biće lopta sa strane za Zvezdu. Beži lopta Vildozi, a potom i požrtvovana reakcija Markovića. Ponovo skok za Petruševa, a na drugoj strani to koristi Vildoza, koji pogađa sa zvukom sirene.

34:15 - Pogađa trojku Nedović, a na drugoj strani uzvraća Voler, i to pod faulom. Precizan je bio i sa linije za bacanja.  Potom lako poentira Ilić pod košem pored Tanaskovića. Nerandžić na drugoj strani baca loptu pravo u aut. Fauliran Nemanja Nedović na zemlji od strane Volera, koji napušta igru. Kakva akcija sada crveno-belih. Spojio je praktično sa košem Kampaco Ilića, koji zakucava.

I ČETVRTINA

27:11 - Gazio je Bentil bočnu liniju i lopta za Igokeu, koja napada do kraja deonice. Veliki promašaj Volera i kraj prve četvrtine.

24:8 - Marić poentira na ofanzivnom skoku. Na drugoj strani Nedović promašuje trojku, pa Petrušev fauliran na skoku. Pogađa jedno bacanje FIlip Petrušev, ali već na dvocifrenom broju poena. Pokušao je Jošilo da pogodi preko Lazarevića, potom na ofanzivnom skoku fauliran Nerandžić. Gubi loptu Lazarević pod košem, pa ispravlja to u odbrani. Nisu se najbolje razumeli Bentil i Kampaco, i to je nova izgubljena lopta za Zvezdu.

22:4 - Pogađa Kuzimć pod faulom. U međuvremenu je u igru ušao i Kampaco. Pogodio je Kuzmić i dodatno slobodno bacanje. Prekršaj Kampaca u odbrani i lopta sa strane za goste, ali nisu to iskoristili. Kroford potom pravi faul nad Kampacom, koji će na liniju za slobodna bacanja. Oba puta precizan je bio argentinski košarkaš. U međuvremenu ulazi u igru i Nemanja Nedović.

17:4 - Faul Filipa Petruševa, a u nastavku nije to iskoristio Milosavljević. Skok u odbrani za Petruševa, a na drugoj strani Vildoza karakterističnim prodorom u levu stranu pogađa od tablu. Kroford promašuje za tri na drugoj strani, a onda i Petrušev pogađa novu trojku. Tri od tri je do sada šutirao Petrušev za tri poena.

12:4 - Imaće Luka Vildoza dva slobodna bacanja, nakon što ga je faulirao Stanković. Oba puta je bio precizan. Sjajna reakcija potom u odbrani Branka Lazića, ali odmah na drugoj strani crveno-beli gube loptu. Prekršaj Kuzmića potom, ali nova izgubljena lopta za Igokeu. Iskoristio je to Filip Petrušev, koji pogađa trojku iz ćoška. Tajm-aut Igokee.

PRE MEČA

Zvezda je na 14-1 u ABA ligi, nemaju poraz u ovoj godini u regionalnom šampionatu i veliki su favoriti da tako nastave i u ovoj rundi.

Sa druge strane, Igokea ne zna za pobedu na svim frontovima u već devet mečeva, u poslednjem duelu je poražena od Splita sa 92:88 i tim sa Malog Kalemegdana sigurno ne dolazi na megdan u najbolje vreme.

Prošle godine, u oba susreta su slavili crveno-beli, a današnji gost nije u Pioniru slavio još od 2015. godine.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Miki

    5. februar 2023 | 17:21

    Oni samo u aba ligi i mogu da pobedjuju dvocifreno😅

  • Urke

    5. februar 2023 | 17:53

    Nepotrebno iživljavanje nad nemoćnom ekipom koja nemoze nikome da parira.

  • Oki

    5. februar 2023 | 18:03

    Šta ste pisali kad smo mi dobili MZT izivljavalje itd smešni ste.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA