Vreme čitanja: oko 1 min.

Alimpijević iz Turske o zemljotresu: "Cela zemlja je stala, posledice su strašne, ja sam daleko odatle"

Vreme čitanja: oko 1 min.

Trener Burse istakao je da je šteta velika

  • 0
Beogradska kosarkaska klinika Dusan Ivkovic odrzava se Hali sportova Ranko Zeravica Foto: ATA Images

Dva razorna zemljotresa potresla su rano jutros Tursku jačine 7,8 i 7,7 stepeni po Rihteru. Uništeno je preko 3.000 objekata, a poginulo je skoro 2.000 ljudi. Mnogi ljudi i dalje su zatrpani u ruševinama i traže pomoć, a tamo polako pada veče.

Sport je naravno ostao u drugom planu. Srpski igrači i treneri koji igraju u Turskoj su nepovređeni. Lazar Marković i Marko Jevtović su imali najviše sreće, jer nastupaju za Gacijantep koji je najteže pogođen potresom, ali su se u tom momentu nalazili u Antaliji posle gostovanja istoimenoj ekipi.

Na svu sreću, ništa se nije dogodilo ni našem treneru Dušanu Alimpijeviću, koji je član Burse, koja se nalazi na samom zapadu Turske. On je u razgovoru za Sportal istakao da je situacija u Turskoj dramatična i da je sve stalo.

- Gazijantep je na granici sa Sirijom, to je daleko od Burse, gde sam ja, ali sam čuo da su posledice užasne, da ima dosta preminulih. Cela Turska je potresena zbog situacije. Tema broj jedan je, jer je stala cela zemlja zbog toga, što je i logično, jer su posledice strašne, cela regija je poprilično uništena - bolnice, zamak star preko 600 godina, mnogo je preminulih - rekao je Alimpijević.

U međuvremenu su svi sportski događaji u Turskoj otkazani do daljeg.

Video: Svuda ruševine, stradao i potporni zid: Tvrđava stara 1800 godina uništena u zemljotresu u Turskoj

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA