• 7
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 3 min.

Neviđeno: Borac mora sa četiri juniora protiv Cibone, ABA liga nije odobrila novo odlaganje

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 3 min.

Do sada, samo je jasno da će moći da nastupe Hanter Hejl, Dionte Boldvin, Miloš Glišić i još četiri juniora.

 • 7
KK Borac

Foto: Branko Starčević

Iako je odložen meč na 24 sata, ABA liga nije dozvolila novi termin za meč Borca i Cibone, tako da će Čačani imati samo sedam igrača na raspolaganju za današnji susret.

Zbog toga, Borac je izdao saopštenje u kojem navode da su teško razočarani ovom odlukom.

Klub iz Čačka je na ovom sajtu objavio saopštenje koje je pre toga bilo poslato i ABA ligi.

Saopštenje prenosimo u celosti:

- Poštovani,

Imajući u vidu Vaš nalog za odigravanje utakmice, da nam niste dostavili pravni osnov na koji se pozivate, osim paušalnog pozivanja na interne akte, u situaciji kada KK Borac Mozzart nema dovoljan broj igrača za odigravanje utakmice, obaveštavamo vas sledeće:

Vašim postupanjem i dopisima dovodite do apsurdne situacije da se polemiše vezano za dokumentaciju koja je izdata od nadležnih i ovlašćenih zdravstvenih ustanova Republike Srbije, iako se jedino takvom dokumentacijom može utvrđivati zdravstvena sposobnost i stanje zdravlja svakog pojedinačnog igrača, a samim tim i njegova sposobnost za preduzimanje fizičkih aktivnosti uopšte, pre svega treninga i utakmice.

Moramo Vam najkonkretnije i najdobronamernije ukazati na sledeće:

Smatramo da Vi (pojedinici koji su sebi dali za pravo da cene zdravstveno stanje igrača, a da pritom nisu medicinske struke) niste ni vlasni ni kompetentni da procenjujete validnost napred navedene a Vama na vreme dostavljene lekarske dokumentacije za svakog pojedinačnog igrača. Taj svoj stav smo proverili i konsultacijom i sa pravnom strukom ali i sa višim instancama zdravstvene delatnosti.

Ukoliko Vi smatrate suprotno morate biti svesni da mi nećemo odustati od principa poštovanja najpre legitimnosti takmičenja u kome nastupamo, poštujući sve propise ali i sportska i etička merila čija je granica jedino poštovanje zdravlja igrača. Stoga, ukoliko Vaša odluka bude suprotna svim propisima i principima o kojima je bilo reči, smatramo korektnim da Vam kažemo i da ćemo našu satisfakciju ostvarivati u svim postupcima koji nam stoje na raspolaganju, uključujući i redovne sudove.

Vama niko ne oduzima pravo da sumnjate (u ovom slučaju neosnovano) u validnost bilo kog dokumenta (u ovom slučaju zvaničnog lekarskog izveštaja nadležne zdravstene ustanove), ali tu sumnju, ako želite postupati u skladu sa zakonom, morate potkrepiti kroz zvanični postupak koji bi morali pokrenuti u cilju ispitivanja validnosti navedenih dokumenata.

Mimo toga, svaka Vaša paušalna procena izlazi izvan duha ne samo zakona nego i propisa koji regulišu takmičenje u kome se nalazimo, ali istovremeno odudara i od etike i sportskog duha koji, nadamo se da ćemo se složiti, treba da bude dominantan i preovlada u svakom našem ponašanju i odlučivanju, imajući u vidu šta je cilj našeg postojanja. Oduzimanje duha igri je oduzimanje smisla takmičenja.

U prilogu vam dostavljamo konačan izveštaj lekara specijaliste dr Nikole Čikiriza, iz koga razloga Vas pozivamo da utakmicu XVIII kola AdmiralBeta ABA lige KK Borac Mozzart – KK Cibona, zakazanu za o7.o2.2023. godine u 18,oo časova, odložite.

Istovremeno, obaveštavamo Vas da ćemo izdati i zvanično saopstenje za javnost.

I na kraju da bi zaštitili svoja prava i interese obratićemo se Vladi Republike Srbije i Ministarstvu zdravlja Republike Srbije i tražićemo da sada i ubuduće svu medicinsku dokumentaciju kontroliše komisija Ministarstva zdravlja Republike Srbije. Takodje, obratili smo se relevantnim institucijama u Republici Hrvatskoj, uključujući i sudove za ocenu ustavnosti i zakonitosti akata na koje se pozivate - piše u saopštenju koje je potpisao predsednik kluba Predrag Pantović.

Meč je zakazan za 18 časova. U slučaju da Borac ni danas ne bude mogao da istupi na teren, postupaće se u skladu sa pravilnikom ABA lige.

Do sada, samo je jasno da će moći da nastupe Hanter Hejl, Dionte Boldvin, Miloš Glišić i još četiri juniora.

Video: Marko Marinović: Lepo kaže Kari Pešić, košarka je rad u rudniku

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

 • Siki

  7. februar 2023 | 18:43

  Borac nije zvezda pa da moze da odlaze kad hoce i na koliko hoce .

  9
  5

  Podelite komentar

 • ...

  7. februar 2023 | 18:25

  I jedni i drugi su miljama od ozbiljnog rezultata, a opet ni blizu ispadanja, tako da je ovo idealna prilika da neko dete neocekivano dobije sansu koju mozda u normalnim okolnostima ne bi docekalo. Mnogo karijera je pocelo upravo ovako, slucajno, neocekivano , i nenadano ..

  9
  0

  Podelite komentar

 • Sasa

  7. februar 2023 | 19:05

  A cedevita-fmp2 kad se igra pitam za vesnu

  8
  3

  Podelite komentar

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Ne želim da budem informisan
Ok