≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Dobro pogledajte ove snimke, ovo je istorija NBA lige

Vreme čitanja: oko 1 min.

Fotke koje su obeležile Lebronovu karijeru, ali i one koje su nastale u istorijskoj noći

  • 5

Istorija NBA lige je ispisana u noći između utorka i srede - Lebron Džejms je uspeo da prestigne dostignuće Karima Abdula - Džabara i postane najbolji strelac ikada!

Džejmsu je za cifru od 38.390 poena (dao 38 Oklahomi) trebalo nešto više od 1.400 mečeva, dok je Džabar dao 38.387 dao na 1.500 mečeva.

S obzirom na to da je Lebron ušao u NBA istoriju, mi vas podsećamo na neke fotografije koje su obeležile njegovu karijeru.

Nakon što je ubacio taj 36. poen na 10 sekundi pre kraja treće četvrtine, utakmica je zaustavljena kako bi se i sam Džabar poklonio Džejmsu koji je tom prilikom rekao:

- Samo želim da kažem, hvala svima koji verujete u Lejkerse. Vi ste jedinstveni. Hvala vam što ste mi omogućili da budem deo nečega o čemu sam sanjao.

Džabar, koji je rekord držao od aprila 1984. godine predao je loptu Džejmsu za uspomenu, a još 2019. godine je u jednom intervjuu dao zanimljivu izjavu kada je u pitanju obaranje njegovog rekorda.

- Želim da ga obore drugi igrači, jer je to još jednom merilo ljudskog napretka. Svaki put kada sportista pokaže nešto više od onoga što smo mislili, oni su inspirisali celo čovečanstvo.

Video: Šta je to Lebron šapnuo Jokiću posle rasturanja Lejkersa, srpski centar se samo nasmejao

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Teo kralj

    8. februar 2023 | 08:29

    Jedan je Jordan ....

  • Bravo

    8. februar 2023 | 10:29

    Svako ima svog omiljenog igraca i "goata", ali realno jedan veliki rekord i istorijski trenutak za NBA! A mi mozemo samo da uzivamo i budemo srecni sto imamo priliku da gledamo tako nesto! Sportski pozdrav👍

  • SRLE

    8. februar 2023 | 07:34

    BOG🏀🏀🏀🥇🏅🏆LEBRON.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA