≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Mobilni telefoni od navijača napravili stado: Milijarder im prkosio, jedan od retkih koji je doživeo istoriju

Vreme čitanja: oko 2 min.

Vremešni čovek koji gleda i doživljava trenutak dok svi oko njega drže telefone je niko drugi do vlasnik Najkija Fil Najt

  • 0
lebron džejms Foto: Tanjug/Ap

Košarkaški svet svedočio je istoriji. Lebron Džejms postao je protekle noći najbolji košgeter u istoriji ove igre (sa 38.390 poena), na večnoj listi pretekao je legendarnog Karima Abdula Džabara i popeo se na pijadestal sa kojeg će biti teško skinuti ga u godinama koje dolaze.

Kralj je seo na tron.

Iza nas je, bez dileme, kolosalni spektakl. Meč Lejkersa i Oklahome već sada je kadidat za najprestižniji sportski događaj ove godine zbog značaja koji je nosio za Lebrona, za NBA i za košarku generalno. Podatak da su pojedine ulaznice za prve redove otišle i za astronomskih 96.000 dolara dovoljno govore o tome koliko je, za elitu, bilo važno biti deo istorije. Iz njihovog vizira to nije smelo da se propusti.

Lebron se naravno potrudio da ne razočara svu tu masu koja je zbog njega došla. Upotpunio je spektakl tako što je ubacio potreban broj poena da prestigne Džabara i baš kada je u karaktersitičnom stilu krenuo da poentira - sve je stalo!

Baš taj momenat je dugo posle meča predmet brojnih komentara na društvenim mrežama. Na fotografiji koja će sasvim izvesno zauzeti visoko mesto onih kultnih u istoriji sporta, Lebronovo dizanje na šut za večnost gotovo čitava hala netremice prati tako što drži telefone u rukama. Svi do jednog. Bulje u ekrane dok jedan od najboljih svih vremena postaje najbolji svih vremena.

Danas je izgleda najvažnije snimiti, pa okačiti na mreže. Uživati u trenutku, doživeti ga kako se jedino valja doživeti ovakav momenat je, izgleda, prevaziđena kategorija.

Čast prohujalih vremena kada telefoni nisu bili osnovni navijački rekvizit, kada se svaki poen slavio kao gol što se slavi, branio je niko drugi do vlasnik kompanije Najk Fil Najt (84). Fotografija na kojoj 27. najbogatiji čovek sveta (prema Forbsu) ležerno sedi zavaljen u stolicu i gleda šut Lebrona za istoriju dok svi, ali aspolutno svi oko njega, drže telefone i čekaju da snime, a ne da dožive, momenat - obišla je svet.

Lebronov šut iz još jednog ugla - snimio ga je i njegov velikiprijatelj i nekadašnji saigrač iz šampionskih dana Majamija Dvejn Vejd.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA