≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Da nema Lebrona i Jokića ovaj momak bi danima bio udarna vest svih košarkaških izveštaja iz NBA

Vreme čitanja: oko 1 min.

Kem Tomas (22) je nova NBA senzacija

  • 0
kem tomas Foto: Tanjug/Ap

Nažalost po Kema Tomasa, 22-godišnjeg šutera Bruklin Netsa, njegovi najbolji dani karijere prolaze u senci značajnijih momenata koji se trenutno dešavaju u najjačoj ligi sveta.

Sve oči su ovih dana bile uprte ka Lebronu Džejmsu čiji se rekord svih vremena po broju poena čekao kao Nova godina, protekle noći i dočekao, ali i na dominatne MVP partije vladajućeg najkorisnijeg igrača lige Nikole Jokića.

Kad je i pored ove dvojice velikana Tomas uspeo čak i malo da skrene pažnju na sebe, onda vam je jasno da je uradio nešto zaista posebno.

kem tomas Foto: Tanjug/Ap

Ovaj momak, koji je do pre samo nekoliko dana tek sa klupe davao kakav takav doprinos Netsima, beležio tek desetak minuta po meču i još manje poena, u poslednja tri meča je eksplodirao toliko da je za samo tri utakmice uspeo da upiše svoje ime u istorijske almanahe NBA.

Kem Tomas, kome je ovo druga godina u najjačoj ligi, na poslednja tri meča postigao je 44, 47 i 43 poena i tako postao drugi najmlađi igrač sa nizom od 40+ poena na tri vezane utakmice. Jedini koji je to uspeo u mlađem dobu je novi kralj strelaca NBA - Lebron Džejms.

Eto toliko je dobar bio ovih dana Kem.

Valja reći da se uspon Tomasa poklopio i sa trejdom Kajrija Irvinga u Dalas, pa se ovom momku rođenom u Jokosuki, Japan, otvorio prostor da zablista. Odlazak Kajrija iz ekipe, ali i pauza Kevina Durenta zbog povrede, značilo je i više lopti za ostale, a Kem se baš potrudio da većinu koje su mu pale šaka smesti tamo gde je želeo.

Njegovi procenti šuta su više nego dobri.

Protiv Klipersa trojke je šutirao 7/11, protiv Vašingtona 4/5, ukupno 16/23 iz igre, i protiv Finiksa protekle noći 3/9 za tri, 18/20 za jedan i 8/14 za dva. 

Video: Suze Lebrona Džejmsa tokom predaje lopte: Kralj je konačno ušao u istoriju NBA lige

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA