≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Retko viđen iskaz poštovanja: Bajern na srpskom najavio meč sa Partizanom, potvrdio dolazak 1.500 Grobara

Vreme čitanja: oko 2 min.

Biće fešta večeras u Minhenu

  • 9
KK Bajern Minhen, KK Partizan

Printskrin: fcbayern.com

"Napolju je minus, ali će u četvrtak u Audi domu biti sigurno vruće". Ovako, uz sitnu doradu, glasi uvodna rečenica teksta kojim je Košarkaški klub Bajern najavio meč sa Partizanom u okviru Evrolige - i to na srpskom jeziku.

Svako ko je ušao na zvanični portal minhenskog kluba juče i danas mogao je da vidi i "neobično" pismo kojim se nemački klub poslužio da najavi veliki meč sa crno-belima koji je i za jedne i za druge od velikog značaja.

Na nemačkoj verziji sajta svaka vest je ispisana na maternjem jeziku, ali kada se pređe na engleski jezik, sve vesti, osim jedne, su na engleskom jeziku. Reč je upravo o najavi utakmice koja se igra u četvrtak od 20:30 sati u Minhenu, ali su Bavarci pripremili i program meča takođe jezički prilagođen gostima iz Srbije.

Nije nam poznato da li je praksa domaćina da na jeziku države iz koje dolazi naredni rival piše o samoj utakmici, ali je u svakom slučaju to lep znak pažnje i poštovanja prema protivniku i njegovim navijačima.

Partizan je svakako tim koji Bavarci izuzetno cene iz mnogo razloga, osim zbog istorije i činjenice da je trener Željko Obradović, tako i zbog svojih perjanica koje su nekada bile članovi beogradskog kluba, Trinkijerija, Jaramaza i Lučića.

Napolju je temperatura oko nule, ali u četvrtak uveče će u Audi Dome sasvim sigurno biti vrelo: po osmi put u ovoj sezoni je hala u Westparku sa 6.500 navijača rasprodana. Gost je srpski moćni tim Partizan iz Beograda sa trenerskom legendom, Željkom Obradović. Partizan je sa osam pobeda iz deset mečeva tim sa trenutno najboljom formom u Euro League - piše u začetku ovog teksta koji je, očito, proizvod obrade na "gugl prevodiocu".

Dalje, u teksu se kaže da se sprema košarkaška fešta pred krcatim tribinama. Najavljen je i dolazak velikog broja navijača crno-belih.

- U četvrtak je garantovan festival košarke jer je već najavljen dolazak oko 1.500 veoma glasnih navijača Partizana, koji sa prosekom od rekordnih 16.500 posetioca na utakmicama u Beogradu dokazuju popularnost ekipe koja se vratila u Euro League - piše u najavi Bavaraca.

U prvoj utakmici krajem decembra, pred 17.500 navijača, Partizan je savladao Bajern 83:77.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kole

    9. februar 2023 | 10:32

    Haha vidi se da niste pratili EL prethodnih godina, Bajern ovo radi sa svakim protivnikom, objave tekst na njihovom jeziku. Ali lepse je spinovati i pokusavati praviti mit o laznoj instituciji. Na srecu na terenu nema niceg laznog, opet se zavrsiti praznih ruku i ponizeni, kao prosle godine.

  • Pex

    9. februar 2023 | 10:47

    Ali bukvalno za svakog bogovetnog protivnika to rade, jos dok su bili u evrokupu ... Nevidjen paranormalan iskaz postovanja ne mogu da verujem zeljko majstore 9 ejrotitula, neverovatno

  • Milance

    9. februar 2023 | 16:46

    Ponos Srbije dolazi.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA