Vreme čitanja: oko 1 min.

Kraljice: Košarkašice Srbije zgazile Hrvatsku i plasirale se na prvenstvo Evrope!

Vreme čitanja: oko 1 min.

U njih se ne sumnja

  • 6
Ženska košarkaška reprezentacija, Srbija, Olimpijske igre, Tokio 2020, Foto: Tanjug/AP

Ako je postojala i nedaumica, sada je više nema - košarkašice Srbije će igrati na Evropskom prvenstvu! Naše dame su u odlučujućoj utakmici kvalifikacija na svom terenu još jednom totalno nadigrale selekciju Hrvatske u grupi E sa 85:57 i obezbedile veliku smotru.

Sve je ovo izgledalo kao igra mačke i miša na Novom Beogradu i klasa Srpkinja je ponovo pokazana, iako je smena generacija u toku.

Tako je naša selekcija sa tri pobede prošla kroz ovu grupu E, pa će sa Bugarskom biti odigran meč više revijalnog karaktera.

Jedini egal od starta meča desio se u drugom minutu kada je bilo 4:4, a od tog momenta počinje prednost uporno da raste sve do +14 krajem prve četvrtine.

Bilo je i +21 u prvom delu igre, ali se na pauzu otišlo sa 49:31, te su izabranice Marine Maljković samo morale da iskontrolišu situaciju do kraja.

Izdržan je jedan nalet Hrvatica u trećoj četvrtini, sačuvana je dvocifrena prednost, a kasnije je samo pružen korak do pobede i evropske smotre.

Najbolja u našim redovima bila je Jovana Nogić sa dabl-dabl učinkom od 21 poena i 10 skokova, a ispratila je Ivona Anderson sa 19 poena i osam uhvaćenih lopti.

Mora se istaći i dobra rola Nevene Jovanović sa 12 poena koja je kompletirala trio dvocifrenih, dok je kod Hrvatske prilično vidljiva bila Šavont Zelos sa 25 poena.

Evropsko prvenstvo će se igrati u Sloveniji i Izraelu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mark

    9. februar 2023 | 19:59

    Vratile ih u Pravoslavlje.

  • Seitan

    9. februar 2023 | 20:01

    Nismo ni sumnjali u naše LAVICE

  • RADA

    9. februar 2023 | 20:13

    BRAVOO ZA NASE KOSARKASICE,CESTITAM.,PONOSNA SAM STO SAM SRPKINJA,KOLIKO IMAMO KOD NAS I U SVETU NASIH SPORTISTA,LEGENDI,KOJI DU PRAVI AMBASADORI NASE ZEMLJE U SVETU.,,BRAVOO ZA NASE DEVOJKE.,NAPRED DO ZLATA

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA