Vreme čitanja: oko 2 min.

Marina Maljković presrećna zbog svojih lavica: "Ponosna sam što ćemo na jubilej braniti evropsku titulu"

Vreme čitanja: oko 2 min.

Selektorka Srbije kaže da bi bilo i više medalja da se ranije ulagalo u žensku košarku

  • 0
Olimpijada, Olimpijske igre Tokio 2020, Srbija - Amerika, ženska košarkaška reprezentacija Srbije Foto: Tanjug/AP

Košarkašice Srbije ostvarile su izuzetno ubedljivu pobedu protiv Hrvatske, čime su se ujedno i plasirale na Evrobasket koji se ovog leta odigrava u Izraelu i Sloveniji - 85:57.

Selektorka Marina Maljković istakla je da je veoma ponosna što će ovaj tim braniti titulu osvojenu na prethodnom Evropskom prvenstvu.

- Ponosnom me čini činjenica što ćemo u godini kada se u Srbiji slavi veliki jubilej - 100 godina košarke - braniti zlato na Evropskom prvenstvu. Da smo samo ulagali pre u žensku košarku, bilo bi još medalja. Vidite šta se dešava u poslednjoj deceniji... Ali, važno je da i u ovoj godini pokažemo opet da umemo da pobeđujemo, da nastavimo nešto - rekla je Maljkovićeva.

Srećna je što je večeras dvorana "Ranko Žeravica" bila veoma ispunjena. Ljudi su prepoznali momenat da podrže Marinine lavice.

- Puna dvorana. Ženska košarkaška reprezentacija Srbije, gde god da igra u zemlji, apsolutno zaslužuje da ima ovakvu podršku. Pored značaja utakmica, ove mlade devojke stalno imaju pritisak da se dokazuju i da pokažu da to što rade ima smisla, jer ih mnogi još ne shvataju ozbiljno. Što je negde i u redu, u zemlji gde se samo u medalje broje - dodala je selektorka.

Ponosna je što i posle smene generacija Srbija izgleda fantastično.

- Sada ide za njih novo zanimljivo leto, pa da vidimo šta će da bude. Ja sam uz njih zbog te njihove vrednoće koja je na momente impresivna. To nikada ne sme da se ne podrži i da se ne isprati. Ako uspeju da u ovoj važnoj godini nešto urade, to bi bilo ostvarenje svakog sna. Sa jednom potpuno novom generacijom. Evo i sada su celu poslednju četvrtinu igrale mlađe... Ima tu nečega - naglašava selektorka.

Problem je što u klubovima naše košarkašice nemaju tako jasnu ulogu kao u reprezentaciji. Selektorka kaže da će se boriti da to bude drugačije.

- Možda ne sve, ali 90 odsto igračica nema dobru situaciju u klubu, ali, borićemo se i protiv toga. Okupljaćemo se ranije, raditi više dana, da bismo to anulirali - rekla je Marina Maljković.

Video: Suze Lebrona Džejmsa tokom predaje lopte: Kralj je konačno ušao u istoriju NBA lige

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA