≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Biće apsolutno ludilo do kraja: Žalgiris dobio Baskoniju posle drame, šta to znači za Zvezdu i Partizan?

Vreme čitanja: oko 2 min.

Nadali su se navijači pre svega Zvezde porazu Litvanaca u "Žalgirio Areni"

  • 10
Vanja Marinković Foto: MN Press

Žalgiris je večeras uspeo da savlada Baskoniju. Nadala se možda malo više Zvezda da će situacija biti obrnuta i da će litvanski tim malo uspeti da se udalji od mesta u plej-ofu, ali tim iz Kaunasa ne želi da se preda od borbe za Fajnal for koji se igra baš u ovom gradu - 79:75.

Pre samog meča bilo je jasno da bi Crvenoj zvezdi više odgovarala pobeda Baskonije u Litvaniji. Tačno je da bi se španski tim tada već odlepio na šestom mestu na tabeli, ali bi isto tako Žalgiris sebi zakomplikovao situaciju i udaljio se od plej-ofa.

Međutim, desilo se potpuno suprotno. Baskonija je poražena, ostala je na skoru 13-11, koliko sada ima i litvanski tim, a upravo toliko ima i Partizan. Ni ovakva situacija nije previše loša po večite, naravno. Na ovaj način se španski klub nije toliko odlepio, već je sada u istoj čorbi kao i svi ostali, a može se reći da Partizanu situacija odgovara uzimajući u obzir da ima bolji skor od oba tima.

Znali su i jedni i drugi koliko ova utakmica znači za konačan rasplet za plasman u Top 8 fazu Evrolige. Stoga ne čudi što se svih 40 minuta vodila žestoka, rovovska borba za pobedu i sve je moralo da se rešava u dramatičnoj završnici u tradicionalno krcatoj "Žalgirio Areni" u Kaunasu.

Posle prve četvrtine plus je bio na strani Žalgirisa (+2), nakon druge se situacija preokrenula, pa je Baskonija imala blagi plus (+4), a u završnih deset minuta se ušlo sa minimalnom prednošću Litvanaca od jednog poena.

Veliku glupost napravio je Markus Hauard na ulasku u poslednji minut kada je rezultat bio u potpunom egalu. Imao je njegov tim još dosta vremena da organizuje napad, a on se odlučio da šutira trojku koju je promašio sa skoro deset metara udaljenosti. Na skoku je stigao prekršaj, pa je litvanski tim stigao do prednosti, koju je sa penala sačuvao do kraja.

Najefikasniji u timu Žalgirisa bio je Rolands Šmits sa 20 poena, pratio ga je Edgaras Ulanovas sa 16 poena, dok je Ignas Brazdeikis stao na 15. U timu Baskonije se istakao Markus Hauard sa 15 poena, tri manje je imao Maik Kotsar, dok je Rokas Giedraitis kod "kuće" dao 11 poena. Naš Vanja Marinković je stao na sedam poena uz dva skoka i jednu asistenciju.

EVROLIGA - 24. KOLO

Sreda

Alba Berlin - Olimpijakos 60:93

Četvrtak

Anadolu Efes - Real Madrid (odloženo)

Makabi Tel Aviv - Crvena zvezda 86:89

Bajern Minhen - Partizan 71:82

Virtus Bolonja - Barselona 75:92

Petak

Fenerbahče - Olimpija Milano (odloženo)

Monako - Asvel Lion-Vilerban 87:75

Žalgiris Kaunas - Baskonija 79:75

Panatinaikos - Valensija 91:92

Standings provided by Sofascore

Video: Pogledajte kako su naštelovali ruke košarkaši Partizana pred meč protiv Bajerna

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Makiš

    10. februar 2023 | 21:04

    Zašto nevolja ovo je super Partizan ima 2 pobede protiv Žalgirisa i plus 18 protiv Baskonije.U slučaju nekog kruga ubedljivo je bolji.

  • ???

    10. februar 2023 | 20:59

    Zasto bi se Partizan nadao pobedi Baskonije?Mi imamo pozitovan skor sa obe ekipe. To se Zvezda nadala. Nama je ovo idealno

  • Cisto da znate

    10. februar 2023 | 21:02

    Partizan ima bolji skor sa Zalgirisom, tako da samo Zvezdu obradovao nije...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA