Vreme čitanja: oko 2 min.

Bruka Cibone: Radovali se pobedi protiv sedmorke Borca kao trijumfu u Evroligi, a Split ih demolirao sa -18!

Vreme čitanja: oko 2 min.

Užasna partija Zagrepčana pred domaćim navijačima

  • 0
KK Mornar Bar - KK Cibona Foto: ABA liga - KK Mornar Bar - Media Pro

Umalo je u utorak posle toliko peripetija i odlaganja sedam košarkaša Borca (od čega četiri juniora) uspelo da savlada Cibonu u Čačku. Ipak, košem Svena Smajlagića u poslednjoj sekundi kojoj je prethodila ona neverovatna trojka Miloša Glišića za Čačane iz ćoška, Zagrepčani su došli do pobede. Proslavili su je kao da su trijumfovali u Evroligi. Sada su dobili hladno spuštanje na zemlju.

Split ih je u tamošnjem, hrvatskom derbiju demolirao. Od prve do poslednje sekunde se videlo da gosti imaju dominaciju u dvorani "Dražen Petrović" i da su spremni da dođu do pobede koja bi na kraju mogla da im donese mesto među osam najboljih i plasman u plej-of - 72:90.

Time su i pokazali da ta loša partija Cibone iz Čačka, uprkos pobedi, nije slučajna. Imaće mnogo posla Josip Sesar do kraja sezone, a pogotovo će morati da se muči sa činjenicom da hrvatske ekipe moraju paralelno da igraju i hrvatski šampionat i da tako dodatno troše snagu.

Prelomna je za meč bila druga četvrtina koju je Split dobio sa čak 30:14. Time su gosti sa plusom od čak 19 poena otišli na veliki odmor, a prednost je na ulasku u završnih deset minuta išla i do maksimalnih +26. Cibona jednostavno nije znala gde se nalazi, na nezadovoljstvo domaće publike.

Najbolju partiju kod Splićana je tradicionalno pružio Šenon Šorter postigavši 19 poena uz šest skokova i tri asistencije. Pratio ga je Luis Saliven koji je meč završio sa 16 poena, a Dominik Mavra je ubacio 13 poena. U redovima Cibosa su ispred ostalih bili Lovro Mazalin sa 15 poena, kao i Aleksandar Aranitović koji je ubacio 12 poena.

ABA LIGA - 19. KOLO

Petak

Mornar - MZT Skoplje 93:84

Cibona - Split 72:90

Subota

Studentski centar - Mega (16.30)

FMP - Cedevita Olimpija (19.00)

Budućnost - Igokea (21.00)

Nedelja

Zadar - Crvena zvezda (17.00)

Partizan - Borac Čačak (19.00)

Standings provided by Sofascore

Video: Ovako je Cibona u poslednjoj sekundi srušila Borac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA