Vreme čitanja: oko 2 min.

Radonjić "krckao" prste pred rešetanjem grčkih novinara: "Ne, ovo mi nije najteži poraz ove sezone"

Vreme čitanja: oko 2 min.

Crnogorski stručnjak dobio je mnogo pitanja na konferenciji posle meča

  • 3

Mogao je Dejan Radonjić večeras pored navijača Panatinaikosa da obraduje i Delije i Grobare, ali je njegov Panatinaikos poražen trojkom u poslednjoj sekundi od Valensije, čime je španski kup nastavio svoj pohod na Top 8 fazu Evrolige - 91:92.

Crnogorski stručnjak i bivši trener Crvene zvezde morao je posle toga da stane i pred novinare, gde je objasnio da je treća četvrtina bila prelomna.

- Prvo poluvreme je napadački bilo relativno dobro. Treća četvrtina odbrambeno sa 27 primljenih poena, sa toliko grešaka... Nije nam fokus bio dobar, morali smo da igramo bolju odbranu. Na kraju, u poslednjim minutima smo promašili dva bacanja, oni su pogodili trojku i pobedili. Svaka im čast - rekao je Radonjić na početku konferencije.

Logično pitanje je šta se to desilo u poslednjem napadu i da li je tražio da se pravi faul ili ne.

- Ne, tražio sam da igramo odbranu. Naravno, imali smo ideju da igramo svič i to je bila ideja. Nismo želeli da idemo na faul. Uvek tu postoji diskusija oko tog poslednjeg poseda, da li da se ide na faul ili ne. U ovom slučaju nije to bilo realno, Paris Li je igrao skoro 40 minuta, Bejkon nije bio u najboljem stanju. Na kraju su nažalost oni dali trojku, šta da se radi. Dva nova igrača su takođe tu, prvi put zajedno - dodao je trener Panatinaikosa, pa objasnio zašto se odlučio za Vilijamsa:

- U svič odbrani, mislim da je Derik Vilijams bolji od Gudaitisa na petici. Ono što imamo na klupi je to što imamo - objašnjava Radonjić.

Ne zna ni koga će da povede na Kup Grčke, jer u Panatinaikosu sada vlada bolničko stanje.

- U ovoj situaciji je teško reći, jer moramo da vidimo. Nejt Volters je i dalje u bolnici, videćemo, imamo još par dana do te odluke za Kup. Videćemo i kakva je situacija sa Gudaitisom, on ide na magnetnu rezonancu večeras. To je previše stvari koje su nam na leđima.

Ponovio je Radonjić još jednom koliko je odbrana bila katastrofalna.

- Na ovoj utakmici, možemo da pričamo da je odbrana bila loša, primili smo 50 i više poena u drugom poluvremenu - objašnjava bivši trener Zvezde.

Da li je ovo najteži poraz koji je Dejan Radonjić doživeo u Panatinaikosu, glasilo je pitanje jednog od novinara.

- Ne, nije - odlučno je rekao Radonjić.

Video: Radonjić oduševljen dočekom Delija u Pioniru: Ova atmosfera je fenomenalna

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 5

    10. februar 2023 | 23:38

    ČOVEK JE SMENJEN , JOŠ MU NISU JAVILI.

  • Siki

    11. februar 2023 | 00:41

    Apsolutni krivac,situacija je bila takva da morao da pravi faul ,imao bi dovoljno vremena za napad ako ubace oba bacanja i siguran produzetak,ovako ima kofere spremne za sut kartu.

  • Proo

    10. februar 2023 | 23:18

    Bolniji mu je onaj od Partizan.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA