≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Pešić na mukama: Hoće li Zvezda i Partizan pustiti igrače? Mečevi reprezentacije poklapaju se sa Evroligom

Vreme čitanja: oko 1 min.

To znači da selektor gotovo izvesno može da se pozdravi sa ostatkom srpske "dijaspore" u najboljem po kvalitetu evropskom takmičenju

  • 11
Svetislav Pešić Košarkaška reprezentacija Srbije Srbija - Turska Foto: MN Press

Bliži se novo okupljanje košarkaške reprezentacije Srbije, a samim tim i nove glavobolje za selektora Svetislava Pešića oko sastavljanja tima. Kako to obično biva, situacija je prilično delikatna, pošto brojni klubovi ne žele da puste svoje igrače da se priključe nacionalnim timovima.

Dodatni problem za Svetislava Pešića je i taj što utakmice sa Grčkom i sa Velikom Britanijom dolaze u momentu kada se paralelno igraju jako važni susreti u Evroligi. Ostali evropski timovi teško da će pustiti srpske košarkaše da se priključe timu, a sada postoji pitanje da li će to učiniti i večiti rivali.

Kako prenosi Mozzart Sport, Košarkaški savez Srbije vodi ozbiljne razgovore sa Partizanom i Crvenom zvezdom oko puštanja igrača u reprezentaciju za sledeću akciju. Problem je taj što se večiti rivali nalaze u ozbiljnoj konkurenciji za mesto u Top 8 fazi Evrolige, pa je jasno da je i njihov interes da im tim bude u potpunosti na okupu.

U prethodnoj reprezentativnoj akciji, za reprezentaciju Srbije iz redova beogradskih klubova igrali su Ognjen Dobrić i Luka Mitrović sa jedne strane, odnosno Danilo Anđušić i Uroš Trifunović sa druge. Kako svi oni u poslednje vreme dobijaju sve veću minutažu kod Duška Ivanovića i Željka Obradovića, pitanje je šta će biti sa njihovim nastupima za Srbiju.

Posebno je problematičan meč sa Grcima koji će se igrati u "OAKA Areni", 24. februara. Istog dana Zvezda igra sa Albom, a dan ranije Partizan dočekuje Fenerbahče. Sve to dodatno komplikuje situaciju.

Prema pisanju Mozzart Sporta, Savez takođe radi na tome da CSKA iz Moskve ovoga puta ipak pusti Dejana Davidovca i Nikolu Milutinova da zaigraju za Srbiju. VTB liga u tom periodu ima pauzu, pa je to sada realnija opcija nego za prošli prozor kada su se mečevi poklapali.

Video: Ataman udario na Pešića: Nije bio fer, to je zbog pritiska zbog Evrobasketa

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Дража

    11. februar 2023 | 17:08

    Па Звезда мора да пусти пола тима,а партизану је лако 2 играча...

  • Hahahahha

    11. februar 2023 | 17:22

    Partizanu ništa ne znače srpski igrači mogu slobodno dati sve

  • Neko iz mase...

    11. februar 2023 | 17:05

    Partizan NIKAKO unistili ste nam Aleksu, trazite od komsinice "talente"...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA