Vreme čitanja: oko 1 min.

Treći vezani poraz FMP-a u ABA ligi: Posle odlaska Frejžera bez uspeha, Cedevita Olimpija pobedila u Železniku

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ne mogu Panteri da pronađu svoj ritam

  • 1
KK FMP Železnik Foto: ABA liga - Dragana Stjepanović

Još jedno loše veče za košarkaše FMP-a. Panteri su posle odlaska najboljeg pojedinca ekipe, Trenta Frejžera u Zenit iz Sankt Peterburga očigledno malo posustali, što se moglo videti i na današnjem meču protiv Cedevita Olimpije u Železniku. Zmajevi iz Ljubljane odneli su pobedu nazad kući - 79:86.

Bio je ovo ujedno i treći vezani poraz za Pantere u ABA ligi, čime su počeli da gube korak u borbi za visoka mesta u plej-ofu. Sada imaju poraz više od Budućnosti uz meč više, pa Podgoričani takođe mogu da ih preskoče na tabeli i "bace" ih na peto mesto ako kasnije trijumfuju nad Igokeom.

Prvo poluvreme bilo je presudno za konačni ishod današnje utakmice. Cedevita Olimpija preuzela je konce od samog starta, pred pauzu je imala i +12, ali je na odmoru bilo tačno deset poena razlike. Sve je postajalo još gore kako je meč odmicao, u jednom momentu je bilo i +21, ali su do kraja Panteri uspeli da spuste razliku i poraz učine nešto podnošljivijim.

Najnovije pojačanje u redovima FMP-a, Čarls Mur je bio ujedno i najbolji pojedinac, pošto je ubacio 19 poena uz tri skoka i pet asistencija. Pratio ga je Paulijus Valinskas sa 15 poena.

Na drugoj strani, gledali smo sjajnu igru Jogija Ferela koji je dao 17 poena uz pet skokova i šest asistencija. Jedan poen manje ubacio je Karlo Matković, dok je Edo Murić završio na 14, a Zoran Dragić na 13 poena.

ABA LIGA - 19. KOLO

Petak

Mornar - MZT Skoplje 93:84

Cibona - Split 72:90

Subota

Studentski centar - Mega 83:103

FMP - Cedevita Olimpija 79:86

Budućnost - Igokea (21.00)

Nedelja

Zadar - Crvena zvezda (17.00)

Partizan - Borac Čačak (19.00)

Standings provided by Sofascore

Video: Panteri i posle 12 godina sanjaju pobedu protiv crveno-belih: Zvezda 34. put zaredom pobedila FMP

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA