Vreme čitanja: oko 1 min.

Bivši poljski Evroligaš "progovorio" na srpskom zbog našeg košarkaša: Napisali su poruku na ćirilici

Vreme čitanja: oko 1 min.

Lep gest nekadašnjeg Prokoma, koji sada nosi naziv Arka Gdinja

  • 0
Novak Musić Foto: Energa Basket liga / Printscreen / Youtube

Lepo je videti kada srpski košarkaši dominiraju u ligama širom Evrope. Takav je slučaj i ove sezone sa Novakom Musićem, koji provodi svoju drugu godinu u nekadašnjem Evroligašu iz Poljske, ekipi Arke iz Gdinje (bivšem Prokomu).

Ovaj klub imao je određene probleme pred sam početak sezone, zbog čega je bilo upitno i da li će se takmičiti u Energa Basket ligi u Poljskoj. Ali uskočili su novi sponzori i klub sa dugom istorijom i tradicijom, koji je igrao i sa Partizanom u Evroligi, nastavio je da postoji.

Ovoga puta pružio je i lep gest zbog srpskog igrača, koji je u nesrećnom porazu od Astorije Bidgošč (85:88) imao gotovo perfektno veče. Ubacio je Novak čak 28 poena, ali je impresivniji način na koji je to uradio - imao je 10/10 za dva poena! Na sve to ubacio je 8/13 slobodnih bacanja, a jedini promašaji iz igre stigli su sa distance - 0/2.

Imao je uz to i jedan skok i šest asistencija, a čak 11 prekršaja načinjeno je nad njim. Tu su bile i četiri ukradene lopte za ukupno 30 indeksnih poena. Poljski klub je zbog toga napravio kompilaciju koju je prokomentarisao na srpskom jeziku i to ćirilicom!

- Nezaustavljiv! Srpska sila - napisala je Arka uz zastavu Srbije.

Video: Pogledajte kako su naštelovali ruke košarkaši Partizana pred meč protiv Bajerna

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA