Vreme čitanja: oko 1 min.

Srpske kraljice bez poraza u kvalifikacijama za Evrobasket: Bugarkama ubacile čak 102 poena!

Vreme čitanja: oko 1 min.

Košarkašice Srbije ponovo su nas obradovale pobedom

  • 0
Košarkašice Srbije Foto: FIBA Basketball (fiba.basketball)

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije ostvarila je novu pobedu u poslednjem kolu kvalifikacija za Evrobasket koji će se ovog juna održati u Sloveniji i Izraelu. Izabranice Marine Maljković su, prosto rečeno, pregazile Bugarsku u Samokovu - 76:102.

Samo tokom prvog poluvremena su dve reprezentacije bile u egalu, posle čega su Marinine lavice zaigrale gotovo besprekorno, ubacile čak 58 poena u drugom delu i tako podigle konačnu razliku između dva tima na čak 28 poena.

Time su bez poraza prošle kroz kvalifikacije za Evrobasket, pošto su prethodno dve pobede ostvarile protiv Hrvatica i još jednu protiv Bugarske u Beogradu.

Večeras su dominirale Ivon Anderson, koja je postigla čak 29 poena uz 11/15 iz igre (8/11 za dva, 3/4 za tri) i 4/4 sa linije penala. Imala je i dva skoka i deset asistencija za dabl-dabl. Pomogla joj je i Tina Krajišnik koja je ubacila 23 poena, Aleksandra Crvendakić je postigla 18 poena, dok je Jovana Nogić stala na 11 poena.

U poraženom bugarskom timu istakale su se Borislava Hristova sa 20 poena, Gergana Ivanova sa 14 poena i Radostina Dimitrova sa 10 poena.

Video: KSS ispratio Sonju i Jelenu u penziju: Oproštaj najtrofejnijih igračica od reprezentacije Srbije

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA