≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Bruka na meču Zadar - Zvezda: Razvijena zastava Vatikana, sraman natpis o Borjanu i traktoru, vređan Lazarević

Vreme čitanja: oko 1 min.

Prethodno je sramno vređan Đorđe Gagić koji je od zadarske publike dobio brutalne uvrede

  • 38
ABA liga, zastava Vatikana

Foto: KK Zadar / Zvonko Kučelin

Umesto da pričamo isključivo o košarci posle novog meča u Zadru ponovo pričamo o ponašanju publike u dvorani "Krešimir Ćosić". Zvezda im je održala pravi čas košarke (76:95), ali su se navijači ponovo nesportski poneli i završili na naslovnim stranama.

Podsetimo, zadarska publika je već bila u centru pažnje ove sezone na meču protiv čačanskog Borca kada je sramno vređan Đorđe Gagić kojeg su navijači nazivali "svi**o debela", a zbog čega je centar srpskog kluba poludeo i pokazao im srednji prst i želeo da se obračuna sa njima. Zbog toga je dobio meč suspenzije i novčanu kaznu, a jako blago je kažnjen hrvatski klub sa samo 5.000 evra i zatvaranjem dela tribina na sledeće dve utakmice.

Skandali su, samim tim, nastavljeni, pa ABA liga zaista mora da se zapita da li treba oštrije da kažnjava klubove zbog ekscesa publike. Ovoga puta je prvo vređan Stefan Lazarević, košarkaš crveno-belih dok je povređen izlazio sa parketa. On je za razliku od Gagića uspeo da se suzdrži reakcije, ali je i sam opsovao u bradu zbog skandaloznih povika.

A kako prenosi portal Index.hr, na tribinama dvorane "Krešimir Ćosić" pojavio se i sraman natpis posvećen Milanu Borjanu, golmanu Fudbalskog kluba Crvena zvezda. Naime, nekolicina navijača je preko tribina razvila transparent na kojem je pisalo "Milane, vrati traktor". Navodno su ih naljutile izjave čuvara mreže beogradskog kluba o Krajini i Kninu.

I tokom Svetskog prvenstva u fudbalu u Kataru je Borjan bio na udaru hrvatskih navijača, koji su ga vređali skandiranjem "Borjane, Turčine, n***i se k****e", kao i mnoge druge povike koji nisu dostojni da se pomenu.

Kao šlag na tortu, na tribinama među najvatrenijim pristalicama Zadra se pojavila i zastava Vatikana, kao nova provokacija na račun Zvezde.

Video: Dobrić nosio Zvezdu protiv Zadra: Crveno-beli sjajno šuterski raspoloženi u Pioniru

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Prolaznik

    12. februar 2023 | 21:29

    Šta očekivati od naroda koji je osnovao Jasenovac...

  • 534

    12. februar 2023 | 21:33

    Pa nije to bruka. To je dijagnoza. Od svih srba najgori su hrvati.

  • Косингас

    12. februar 2023 | 22:03

    Срби, знате ли шта је било 2.маја 1991. у Задру? Кад бисте знали не бисте се чудили... Огромна је мржња Хрвата из Задра према Србима и свему српском. А, зашто? Па, зато што су већина њих конвертити. Знају да су до пре 100 година били Срби.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA