≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Jokiću nema ravnog: Nikola pokorio i Majami, Zapad se klanja Nagetsima, Florida videla srpsko savršenstvo!

Vreme čitanja: oko 2 min.

Ovo je bilo hirurški precizno od strane Jokera

  • 3

Srpski reprezentativac Nikola Jokić pružio je još jednu skoro savršenu igru u dresu Denvera pošto je u NBA noći između nedelje i ponedeljka odveo Nagetse do pobede na gostovanju Majamiju sa 112:108, tako da na Zapadu tim iz Kolorada prosto nema konkurenciju zbog Jokera.

Video: Ovako igra zver: Zbog ovakvih poena Nikola Jokić i jedan je od najboljih defanzivaca NBA lige

Jokić je odigrao skoro idealnu partiju pošto je bio najefikasniji igrač utakmice sa 27 poena uz šut 12/14 za dva i 3/3 sa slobodnih bacanja, a svemu tome je pridodao 12 skokova i osam asistencija.

Ono što se dodaje ovom skoro savršenom učinku jeste igra bez izgubljene lopte, a Srbin je na terenu proveo nešto manje od 34 minuta.

Majami bi sigurno dobio da nije bilo alfe i omege Denvera svih prošlih sezona. Florida je videla jednu dinamičnu košarku domaće ekipe koja je uspela da napravi veoma dobar uvodni plan i poklopi protivnika na startu.

Jokić je bio odsečen, napadački neustralisan, te je to dalo "vrućini" slobodu da ode na čak dvocifrenu prednost nakon sedam minuta igre.

Video: Magičan poen Nikole Jokić protiv dvojice odličnih defanzivaca NBA lige

Na snazi je ostalo -9 za Nagetse, pa je Nikola morao da se aktivira u tim momentima.

Njegova prava aktivacija je stigla sredinom druge deonice kada i sama ekipa, prirodno, na njegov pogon, dodaje gas i hvata priključak na 40:38, a onda uspeva i da povede 41:40.

Klackalica je trajala neko vreme i dozvolila gostima iz Kolorada da odu sa vođstvom na odmor.

Nikola Jokić protiv Majamija Foto: Tanjug/AP

Do kraja meča je Denver samo jednom izgubio prednost (69:67) i od tog momenta je plesao na ivici pobede sve u tonovima Jokića koji je uspeo da izvuče ekipu na suvo.

Njemu je najviše pomogao Majkl Porter Džunior sa 17 poena i šest skokova uz čak 13 pokušaja za tri poena (5/13), dok je Brus Braun dodao poen manje.

Kod domaćina se trud na kraju nije isplatio Džimiju Batleru kojem je falila samo jedna asistencija da zabeleži tripl-dabl (24 poen, 10 uhvaćenih lopti i devet dodavanja), a zapažene role odigrali su Maks Stras sa 23, te Bam Adebajo koji je morao i da se bavi Jokićem u defanzivi sa 19 poena.s

Denver je neprikosnoven u Zapadnoj konferenciji sa 40-18, a tek sledeći je Memfis sa 34-22 i dva odigrana meča manje.

Sledeći meč Nagetsi igraju u četvrtak na svom terenu protiv Dalasa kada Nikoli u goste, u balkanskom derbiju, dolazi Luka Dončić.

Video: Jokić fenomenalnom asistencijom zatvorio savršeno poluvreme Denvera

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jugo

    14. februar 2023 | 06:41

    Eh stasmo imal,i kakvu drzavu, talentovanu u svemu zamisli samo reprezentaciju sa jokicem doncicem i jos nekim pa amerika bi bila pokorena bez problema

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA