Vreme čitanja: oko 1 min.

Ništa od Evrope, ni od večitih: Goga Bitadze ostaje u NBA, karijeru nastavlja u Orlandu

Vreme čitanja: oko 1 min.

Gorostasni Gruzin uspeo je da pronađe angažman u Orlandu

  • 0
Nikola Jokić

Foto: MN press

Iako je bilo priče da se Goga Bitadze vraća u Evropu, a da su za njegove usluge navodno zainteresovani i beogradski večiti rivali, nekadašnji igrač Mege ipak je uspeo da se izbori da ostane u najjačoj ligi na svetu.

Nakon što je Indijana odlučila da ga "vejvuje", stigao je poziv sa daleko toplijeg juga zemlje, konkretno Orlanda koji je ponudio dve godine dugačak ugovor Gruzinu.

Prema informacijama pouzdanih američkih medija, druga godina je uslovna, odnosno Orlando ima pravo ili jednostavno može da ne produži ugovor sa Gogom, ukoliko se ovaj ne bude dobro pokazao.

Brojke ove sezone za Gogu nisu bile preterano berićetne. Ubacio je 3,3 poena u proseku uz 2,3 skoka na 9,6 poena na 21 utakmici za Indijanu. Prošle sezone bio je nešto bolji, pošto je prosečno postizao sedam poena uz 3,5 uhvaćenih lopti na 14,5 minuta po susretu.

I u Orlandu će uglavnom ulaziti sa klupe, a za minutažu će boriti sa Moricom Vagnerom.

U prethodnom delu karijere nastupao je u Srbiji za Smederevo, Megu, Sremsku Mitrovicu, u Gruziji je igrao za Vita Tbilisi, dok je u NBA G ligi bio deo Fort Vejn Med Entsa.

Video: Magičan poen Nikole Jokića protiv dvojice odličnih defanzivaca NBA lige

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA