≫ 

Vreme čitanja: oko 3 min.

Partizan razbio Spartak uz probleme na tribinama i čeka Zvezdu u polufinalu Kupa Radivoja Koraća!

Vreme čitanja: oko 3 min.

Crno-beli faktički na poluvremenu rešili sve

  • 34

Bez mnogo muka, Partizan je postao prvi polufinalista ovogodišnjeg Kupa Radivoja Koraća u Nišu. Dozirano, kontrolisano i na momente i atraktivno, crno-beli košarkaši srušili su Spartak iz Subotice, koji se široj košarkaškoj javnosti prikazao u sasvim solidnom svetlu - 91:69.

Ali kada se sve podvuče i sabere, bio je ovo samo jedan lakši trening za košarkaše Željka Obradovića. Relativno brzo uspeli su da uspostave kontrolu nad igrom i da dođu do prednosti koja im je garantovala miran dah do kraja utakmice. Tek na momente su Subotičani pretili, ali je bilo jasno da je iznenađenje misaona imenica.

Partizan - Spartak Subotica 91:69 (23:16, 30:18, 20:19, 18:16)

Partizan: Vukčević 9, Ledej 14, Drezgić 2, Avramović 13, Panter 3, Smailagić, Eksum 8, Mikić, Naneli 6, Lesor 17, Trifunović 5, Anđušić 14

Spartak: Terens 7, Jugović 13, Ilkić 2, Prlja, Dodić 3, Milisavljević 9, Gazibegović, Bojić 17, Danilović 15, Cvetinović 1, Sokolović 2, Barna

Uspeo je trener Partizana da iskombinuje sastav i da rasporedi minutažu, kako bi igrači sveži dočekali polufinale i eventualno finale, koji su na programu u petak i u subotu. Na momente je igrala i ekipa sačinjena isključivo od domaćih igrača.

Ovogodišnji osvajač drugog stepena Kupa Srbije sasvim korektno je odigrao tokom prve četvrtine. Uz dobar šut sa distance, u jednom momentu je i poveo protiv favorizovanog Partizana sredinom uvodnog dela igre, ali su crno-beli kako se on bližio kraju uz pomoć petorke koju je činilo svih pet stranaca uspeli da preuzmu kontrolu nad situacijom i da steknu već opipljivih sedam poena prednosti.

Jedina veća bojazan za navijače Partizana bio je pad Tristana Vukčevića na parket posle jednog zakucavanja. Mladi igrač crno-belih izašao je sa bolnom grimasom na licu, ali se kasnije ispostavilo da povreda nije ozbiljnije prirode.

Druga četvrtina je već bila potpuno drugačija. Partizan je uspeo da u potpunosti stegne odbranu, pa su košarkaši Spartaka sve teže i teže dolazili do koša. Izostala je preciznost i sa distance, pa je razlika počela da raste gotovo iz minuta u minut, a serija je išla do 17:2.

Poluvreme je završila “svesrpska“ ekipa, koja je i započela današnji meč, a sa njom na terenu košarkaši Željka Obradovića zadržali su se na plusu od 19 poena.

Tokom prvog poluvremena je bilo i problema na tribinama zbog uvredljivog skandiranja Grobara, pa su sudije u dva navrata pretile da će prekinuti susret, ali se potom sve smirilo.

KK Partizan, KK Spartak Subotica, Kup Radivoja Koraća Foto: MN Press/Ivica Veselinov

Nije se ni Spartak predavao. Štaviše, odlično su započeli treću deonicu i poenima, pre svega izuzetno raspoloženog Milisavljevića, kao i Bojića koji je uspešno parirao centarskom tandemu crno-belih, smanjili su rezultatski minus na svega 12 poena.

Međutim, Partizan je opet zarotirao sastav, na parket su ušli Lesor, Naneli, Eksum, Panter i Ledej, pa je sa tom petorkom ponovo sve krenulo dosta bolje. Na ulasku u završnih deset minuta, bilo je komotnih 20 poena razlike.

Do kraja je sve bilo samo puko odrađivanje posla. I Željko Obradović je dosta mirnije posmatrao meč, znajući da je pobeda u rukama. Misli se sada već okreću ka petku...

Jer Partizan sada mirno čeka svog rivala u polufinalu, a to će biti pobednik sutrašnjeg duela između Crvene zvezde i Borca iz Čačka. Taj susret na programu je od 18.00 časova u četvrtak.

Naravno, apsolutni favorit na ovom meču je Crvena zvezda, ali to ipak prvo treba da pokažu i na terenu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Gile

    15. februar 2023 | 18:20

    Na parketu domaćeg kupa: Ledej, Lesor, Panter, Naneli i Exsum. Strašno

  • NIS 🇷🇸🇷🇸🇷🇸

    15. februar 2023 | 19:08

    KK Partizan je institucija a drugi nek se pitaju kako ce, nema veze sto su stranci u klubu oni se bore i igraju za KK Partizan sampiona evrope.

  • Ccc

    15. februar 2023 | 18:16

    60% prenosa utakmice Obradovic u krupnom planu 😡😂😂

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA