Vreme čitanja: oko 2 min.

Iz Mege poručuju: "Najvažnije je da smo prošli u polufinale, na Kupu sve staje u 40 minuta"

Vreme čitanja: oko 2 min.

Trener Marko Barać i prvotimac Aleksa Uskoković složni da se protivnik dobro borio sinoć

  • 0
Marko Barać Foto: MN Press / Ivica Veselinov

Košarkaši Mege ostvarili su plasman u polufinale Kupa Radivoja Koraća, pošto su u sinoćnjem duelu u "Čairu" savladali novosadsku Vojvodinu - 75:62.

Dozirao je beogradski klub svoju igru taman koliko treba za plasman dalje, mada su se Novosađani takođe solidno prikazali, na šta ukazuje i trener Mege, Marko Barać.

- Čestitam igračima na završenom poslu i plasmanu u narednu fazu. U pripremi utakmice smo imali par dana da napravimo skauting, videli smo da je to dobra ekipa sa par dobrih pojedinaca. Uobičajeno za ovakva takmičenja, timovi koji dolaze iz nižeg ranga, igraju sa većom motivacijom. Igra ih nagradi da ubace više šuteva, to godinama gledamo u Nišu. Mi menadžment krize gledamo da bude onakav kakav je bio večeras. Uspeli smo da iskontrolišemo utakmicu i uvedemo je u mirnije tokove. U drugom poluvremenu nismo uspostavili dominaciju u skokovima, da bude onolika kako smo očekivali. Uspeli smo potom od igrača da dobijemo zaštitu obruča kakvu smo očekivali i da privedemo utakmicu kraju. Vojvodina je jako dobra ekipa, sa izraženom unutrašnjem linijom, Beslaćem koji igra i spolja i iznutra i sigurno je da nije bilo lako. Želim im da ostvare do kraja sve svoje ciljeve.

Mega je krenula sporije u sezonu, a sada je u usponu forme. To donosi dodatno samopouzdanje pred važne mečeve.

- Početak sezone je bio sporiji rezultatski, a u tim momentima kada na tabeli nije bilo sjajno, ko je bolje gledao, mogao je da vidi potencijal i uzlaznu liniju tima. Mi ambicije nismo završili, puno je mečeva pred nama. Ovo je turnirsko takmičenje, gde sve staje u 40 minuta, sve zavisi od trenutne inspiracije. Sigurno je da postoji doza samopouzdanja kod mojih igrača, za koju se nadam da će pokazati na nekoj od naših narednih utakmica.

Dobio je Barać i pitanje o tome šta misli o mladim trenerima koji se probijaju, a kojima i sam pripada, ali nije mnogo hteo da duži.

- Ja mislim sve najbolje o svim mojim kolegama, ovima koje ste naveli, želim im uspehe sa svojim timovima. Pričao bih o igračima, a o trenerima imate dovoljno materijala i sami da pišete. Na tome bih se zadržao.

Prvotimac, Aleksa Uskoković srećan je što će ekipa imati dan više za odmor i pripremu meča sa pobednikom duela FMP - Metalac.

- Očekivana utakmica četvrtfinala kao i svake godine, bitno je da smo prošli u polufinale. Početak je bio očekivan, ubacili su na startu sve što su šutnuli, ali mi nismo pali, bili smo staloženi, priveli smo meč kraju. Sada imamo dan više da se odmorimo, da pokušamo da pobedimo i da se plasiramo u finale.

Video: Mega je drugi polufinalista Kupa u Nišu: Pokorili Vojvodinu sa 75:62

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA