Vreme čitanja: oko 3 min.

U Vojvodini ponosni uprkos porazu od Mege: "Ovaj tim zaslužuje veću podršku ne samo Novosađana, nego i Srbije"

Vreme čitanja: oko 3 min.

Nadaju se Lale da će na kraju ponovo izboriti mesto u ABA 2 ligi

  • 0
Miloš Isakov-Kovačević Foto: MN Press / Ivica Veselinov

Poraz, ali i veliki ponos je nešto što se jasno moglo videti kod košarkaša i trenera Vojvodine posle četvrtfinala sa Megom. Iako napuštaju Niš već posle prvog dana (75:62), u Novom Sadu, kažu, navijači će imati na šta da budu ponosni.

Mladi trener, Miloš Isakov-Kovačević ističe da je tim bio konkurentan 35 minuta i nada se dobrom nastavku u KLS.

- Pre svega čestitke Megi na dobroj partiji i odličnoj sezoni, oni su pet od šest poslednjih mečeva pobedili i prebacili i preko 100 poena. Pokušali smo mečapom da ih izbacimo iz napadačkog ritma. Mislim da smo bili konkurentni 35 minuta na ovom meču. Čestitke na zalaganju igračima, šteta za pad koncentracije u prvoj i trećoj četvrtini, to je uticalo rezultat. Sva sreća Megi, a nama ostaje da se okrenemo KLS, gde neočekivano dobro stojimo.

Ponosan je posebno na fenomenalnog reprezentativca Srbije, Dušana Beslaća, koji igra sezonu života.

- Pa to je nešto na šta mi možemo da budemo ponosni. Beslać igra najbolju sezonu u karijeri. Moćan je i spolja i unutra, on je naš najjači igrač. Bez obzira na povredu Gaćeše, Šajin je podigao formu i izgleda odlično. Imamo problema na drugim pozicijama, ceo naš gejm plan se svodio da pariramo atletici Mege, dok smo to imali, mogli smo da se nadamo pozitivnom rezultatu. Kada nam je koncentracija padala, oni su to kažnjavali.

Budžet ove sezone je manji, ali je kvalitet na skoro istom nivou kao pre godinu dana.

- Mi moramo da budemo zadovoljni, kada poredimo tim i budžet od prošle sezone, mi smo jeftiniji tri do četiri puta jeftiniji. Kada poredimo broj povreda u toku sezone, igra koju Vojvodina pokazuje je na najvećem nivou KLS. Lakše je da igramo protiv kvalitetnog protivnika, nego kada igramo u KLS. Zadovoljan sam načinom na koji treniramo. Prava nagrada i satisfakcija će doći ako se zadržimo na prva tri mesta KLS.

Ivica Veselinov

Lepa stvar bio je i debi mladog Stefana Marjanovića, koji ima samo 15 godina. Nije siguran trener da li je on najmlađi ikada koji je obukao dres Lala.

- Ja mislim da pored jednog sistema kakav je Mega, ili Dinamik ili OKK Beograd, da je to neki put kojim Vojvodina mora da ide. Stefan Marjanović je najtalentovaniji igrač 2007. godište, postigao je prve poene u KLS, ne znam da li je najmlađi igrač u istoriji Vojvodine. Imam sreće da sarađujem sa njim i u reprezentaciji U16, nadam se da ćemo moći da pružimo još šanse, ako se dokaže na treningu do kraja sezone.

Kapiten Marko Ljubičić bio je još rečitiji. On kaže da ekipa zaslužuje veću podršku od sadašnje.

- Što se tiče utakmice, mislim da će trener bolje da analizira. Ja bih se osvrnuo na druge stvari, ponosan sam na ekipu, mladi stručni štab. Mislim da smo dolaskom ovde skrenuli pažnju javnosti da se u Vojvodini dešavaju dobre stvari što se tiče košarke. Naš cilj je KLS liga, da osam kola do kraja odradimo što je bolje moguće, a ovo je samo nagrada. Ovaj tim zaslužuje veću podršku ne samo Novosađana, nego i cele Srbije.

Presudilo je to što Mega ima više ovakvih utakmica u nogama, prema mišljenju Ljubičića.

- Sigurno ono što bih rekao je da je Mega tim iz ABA lige. Imaju mnogo jačih utakmica nego mi. Mislim da svaki pad u igri koriste na takav način da odmah dižu prednost. Mi smo imali par propusta na utakmici, što je rezultiralo da naprave razliku. Dva igrača nam nisu igrala, nama je svaki igrač jako bitan, ali jako smo zadovoljni prikazanim i mislim da ćemo da nastavimo u daljem delu sezone.

Video: Mega je drugi polufinalista Kupa u Nišu: Pokorili Vojvodinu sa 75:62

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA