Vreme čitanja: oko 3 min.

Ko su dva juniora koja su sinoć debitovala na Kupu za Partizan? To je svetla crno-bela budućnost

Vreme čitanja: oko 3 min.

Savo Drezgić i Viktor Mikić dobili su gromoglasan aplauz od navijača posle meča

  • 13
Savo Drezgić, Viktor Mikić Foto: MN Press

Partizan je vodio sa preko 25 poena razlike protiv Spartaka sinoć u završnici utakmice, a sa tribina se huk nije zaustavljao. Naprotiv, pojačavao se svakoga momenta kada bi lopta došla do dva košarkaša koje je Željko Obradović uveo u igru u završna dva minuta.

Nisu to bilo koja dva košarkaša. To su u bukvalnom smislu te reči - Partizanova deca. Savo Drezgić i Viktor Mikić proveli su skoro čitav deo svog života nastupajući za crno-bele, samo u mlađim kategorijama. Ove srede, ispunio im se veliki san.

Kao da su se svi igrači na terenu trudili da naprave akciju koja bi omogućila sa Savi i Viktoru da poentiraju u tom periodu. Na kraju, Drezgić je uspeo da postigne dva poena, dok sa druge strane Mikić to nije uspeo. Ali nije ni to toliko bitno, oni su postali heroji publike.

A gledajući ih, može se reći da je i budućnost crno-belih u dobrim rukama. U nastavku ukratko vidite zbog čega se Savo i Viktor smatraju za jedne od najboljih igrača svoje generacije.

SAVO DREZGIĆ

Pre samo dva dana, stigla je možda i najlepša vest u dom Save Drezgića. Partizan je sa njim odlučio da potpiše stipendijski ugovor, a da ga nakon toga dovede i na Kup Radivoja Koraća. Ukazala se šansa na kraju meča sa Spartakom, Obradović je bio spreman da malo "odrizikuje", a ovaj mu je uzvratio sa dva poena.

Prva dva u seniorskoj konkurenciji, jer je Drezgić pregazio sve ostale dok se nije popeo do vrha. I sve u Partizanu.

Rođen je 11. avgusta 2006. godine, što će reći da ima navršenih svega 16 godina. Igra na poziciji plejmejkera i visok je 190 centimetara. Poseduje fantastičnu viziju, kreativnost i napadački je sjajno orijentisan, što se i videlo prilikom njegovog "istorijskog" polaganja za crno-bele na kraju meča.

Pre Kupa Radivoja Koraća nastupao je za Partizan u Kadetskoj ligi Srbije gde je jedan od lidera tima. Isto tako, igra i u Juniorskoj ligi Srbije, zbog toga što ima pravo nastupa, a na 13 odigranih utakmica upisao je 21,2 poena, 5,3 skoka i 4,8 asistencija, što su brojke za svako moguće poštovanje.

Deo je i kadetske reprezentacije Srbije za koju je igrao prošlog leta na Evropskom prvenstvu. Isto tako, nastupio je i na prestižnom ANGT turniru Evrolige.

Specijalizovani skauting sajt koji se bavi procenom mladih igrača Serbia Hoops ga je stavio na treće mesto po talentu od svih igrača iz generacije rođene 2006. godine. To će reći da Željko Obradović pred sobom ima zaista jednog "nebrušenog" bisera.

VIKTOR MIKIĆ

Što se Viktora tiče, i on je baš kao i Savo pre samo nekoliko dana potpisao stipendijski ugovor sa Partizanom. Za razliku od dosta nižeg plejmejkera, Mikić stoji na 211 centimetara i uglavnom pokriva pozicije četiri i pet.

Godinu dana je stariji od svog saigrača, pošto je rođen 14. septembra 2005. godine. Pored prepoznatljive frizure, koja je svima sigurno zapala za oko tokom jučerašnjeg meča, ono što ističe Mikića od ostalh je snaga i prodornost u reketu.

Posebno interesantan je podatak da je on tokom 2021. postao najmlađi profesionalac u istoriji Košarkaškog kluba Partizan, kada je učestvovao na juniorskom ABA turniru u Laktašima. Igrao je prošle sezone i na AGNT turniru Evrolige u Beogradu, a brojke su mu bile fenomenalne.

Naime, prosečno je ubacivao tačno 15,8 poena po utakmici uz ravno deset skokova i 2,8 asistencija, što reći da je u proseku beležio dabl-dabl! To je nešto što se retko dešava u mlađim kategorijama.

Ništa slabije partije sjajni Mikić ne pruža ni u Juniorskoj ligi Srbije, gde nosi dres Partizana. Tamo ima 15,2 poena, 10,2 skokova i 1,2 blokade po meču, što će reći da i ovde bez problema i nemilice "nervira" protivnike maestralnim partijama.

Prošlog leta je takođe bio deo nacionalnog tima Srbije, i to onog do 17 godina koji je nastupio na Svetskom prenstvu prošlog leta. Treba dodati da mu ovo nisu ni prvi minuti na seniorskoj sceni. jer je kraktko zaigrao i za Dunav u KLS, upisavši četiri nastupa.

Video: Obradović: Čuo sam ružne reči, voleo bih da prestanu s vređanjem bilo koga

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Papilon

    16. februar 2023 | 09:45

    Lako je pogoditi ko su, oni su se ovde nasli sticajem okolnosti zbog pravila o strancima i prvi tim vise videti nece posto ce Partizan ove godine osvojio ili ne osvojio nesto za iducu sezonu dovesti jos 3-4 stranca.

  • Sasa

    16. februar 2023 | 11:32

    Kolko zlobe i zavisti , to je strašno Ja kažem baš kontra , za 2-3 sezone da nam Željko bude živ i zdrav igrace baš oni , i Tristan , i Aleksa i Smajli i Trifa itd, itd . Živi bili pa vidjeli A stranaca će biti uvijek , to je neminovno

  • Kole

    16. februar 2023 | 09:45

    Svetla buducnost klupe, greja ce kupu i mahati peskirima isto kao sva srpska deca u Partizanu, dok ce na terenu biti iskljucivo Kamerunci sa platama od par miliona eura po sezoni.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA