≫ 

Vreme čitanja: oko 6 min.

Zvezda u polufinalu Kupa, Vildoza, Kampaco i Nedović se "naoštrili" za Partizan

Vreme čitanja: oko 6 min.

Ubedljiva igra Zvezde donela je polufinalni večiti derbi

  • 59

Imaćemo večiti derbi u polufinalu Kupa Radivoja Koraća! Nakon Partizana, i košarkaši Crvene zvezde položili su svoj prvi ispit u niškoj dvorani “Čair“ i posle dosta bolje odigranog drugog poluvremena, uspeli su da na leđa bace ekipu čačanskog Borca - 89:64

Današnji meč nije nam doneo neku napadačku raskoš koja bi se možda i očekivala. Prvo poluvreme naročito je bilo “stegnuto“, pa smo videli tek poneki dobar potez na obe strane, a Borac je uspevao da odoleva i da se održi u životu. Stoga i ne čudi svega 66 postignutih poena dve ekipe zbirno za 20 minuta igre.

Ipak, prvi su do daha došli košarkaši Crvene zvezde, koji su uz pomoć nekoliko pogođenih šuteva sa distance stigli do prelomne prednosti na ovom meču, a na kraju i do trijumfa vrednog plasmana u polufinale.

Meč nije krenuo onako kako su crveno-beli planirali. Borac je uz pomoć veoma raspoloženog Đorđa Gagića uspeo da stigne i do 11 poena prednosti. Trener Zvezde “sasekao” je tu seriju u korenu. Uspeli su igrači beogradskog kluba da zategnu odbranu, pa Čačani do samog kraja ovog perioda gotovo da nisu ni dolazili do poena. Razlika se, samim tim, istopila i posle uvodnih deset minuta iznosila je dva poena u korist ekipe Dejana Mijatovića.

Najefikasniji u redovima Crvene zvezde bio je Luka Vildoza sa 18 poena, Nedović je dodao 13, dok su po 10 imali Kampaco i Dobrić u pobedničkom timu, dok su kod Borca najbolji bili Radonjić i Gagić sa po 14 poena, dok je Hanter Hejl dodao 13.

Zvezda, Borac, Kup Radivoja Koraća Foto: MN PRess

Zvezda - Borac 89:64 (17:19, 18:12, 29:17)

Zvezda: Vildoza, Lazarević, Kampaco, Mitrović, Lazić, Martin, Dobrić, Ilić, Nedović, Marković, Kuzmić, Petrušev

Borac: Boldvin, Ćurčić, Glišić, Nikolić, Tomašević, Gagić, Kočović, Novaković, Radonjić, Hejl

Sudije: Nemanja Ninković (Beograd), Vladimir Vesković (Beograd), Miloš Hadžić (Stara Pazova)

Kako je vreme odmicalo, tako je i Zvezda polako, ali sigurno uspevala da preuzme kontrolu nad situacijom. Punih pet minuta na prelomu između prve i druge deonice, Čačani nisu uspeli da postignu poene iz igre. Za to vreme, tim Duška Ivanovića prešao je u prednost, koja doduše nije išla na dvocifren nivo.

Štaviše, u samoj završnici kvartala su se košarkaši iz Čačka ponovo probudili i trojkom Tomaševića na oko pola minuta do kraja meča prišli na samo četiri poena zaostatka, što je bila i razlika koja je delila timove na velikom odmoru.

Zvezda, Borac, Kup Radivoja Koraća Foto: MN PRess

Početak drugog poluvremena bio je vrlo povoljan po košarkaše Crvene zvezde. Namestili su ruku na šutu sa distance i baš preko toga su izgradili i prvu dvocifrenu prednost na čitavoj utakmici. Sa druge strane, Borac je energetski krenuo polako da pada, a razlika je išla i ka brojci od 20 poena. Pred završni kvartal, dve ekipe delilo je komotnih 16 poena u korist crveno-belih.

Nisu se košarkaši Zvezde zaustavljali ni u završnoj deonici. Napadački su nastavili da melju rivala, koji je imao ogromnih poena da dođe do koša. Prednost je vrlo brzo i premašila navedenih 20 poena, a u strelce su se upisivali svi redom – od Petruševa, preko Kampaca, pa do Dobrića i Markovića.

Sada svi sa velikom pažnjom gledaju ka sutrašnjoj večeri i velikom večitom derbiju između Crvene zvezde i Partizana. Susret je na programu u kasnijem terminu od 21.00 čas, a nema sumnje da nas očekuje pravi spektakl.

Uostalom, sve ulaznice za meč su već uveliko rasprodate...

TOK UTAKMICE:

00:00 (89:64) - Kraj utakmice, slabo je Zvezda počela, ali je kasnije dodala gas i ostavila je Borac daleko u prašini iza njih.

04:25 (77:56) - Deluje kao da obe ekipe u ovim minutima igraju kako bi razigrali svoje igrače, Zvezda se priprema za polufinale protiv Partizana, dok Borac razigrava mlade igrače.

06:33 (72:51) - Odlučio je i trener Borca da na teren pošalje mlađe igrače.

08:33 (66:48) - Pogađa i Hasan Martin, Zvezda polako ide ka pobedi i polufinalu sa Partizanom.

IV Četvrtina

00:00 (64:48) - Kraj treće četvrtine. Zvezda ima +16 i igra sve bolje.

02:25 (59:42) - Vezao je i Ognjen Dobrić dve trojke, uvećao je prednost Zvezde.

03:46 (53:39) - Vildoza se baš zaigrao, promešao je čitavu odbranu Borca i poentirao je, potom je Novaković načinio faul, dok je Nedović potom pogodio i novu trojku. Kasnije je i luka Mitrović pokazao magiju i iza leđa je dodao za Lazića, dok je Novaković pogodio i trojku.

Zvezda, Borac, Kup Radivoja Koraća Foto: MN PRess

06:34 (46:34) - Luka Vildoza je odlično ušao u drugo poluvreme. Pogodio je dve trojke i dva slobodna bacanja i odvojio je Zvezdu na +12.

07:07 (41:34) - Evo i nove dve trojke na meču, Borac je odgovorio Nedoviću, ali je potom i Vildoza odgovorio pogođenim šutem.

08:48 (38:31) - Veliki promašaj Branka Lazića koji je pokušao flouter da pogodi levom rukom, a odmah je u tranciji trojku promašio i Hanter Hejl na drugoj strani. Nemanja Nedović zato ne promašuje sada i pogađa trojku, drugu uzastopnu.

III Četvrtina

00:00 (35:31) - Kraj druge četvrtine! Zvezda je podigla formu posle veoma lošeg starta, krenuli su da pogađaju šuteve iako su ređali grešku za greškom na obe strane terena. Imala je Zvezda i +7, ali je Borac uspeo da postigne dve trojke

02:51 (30:25) - Zvezda se opametila posle lošeg starta i napravila je seriju od 24:8, čime su došli i do prednosti od pet poena, što je njihova najveća prednost.

05:01 (28:23) - Novu trojku je promašio i Filip Petrušev kome je Kampaco izbacio ekstra pas u ćošak, ali nije bio precizan srpski centar, dok je na drugoj strani promašio i Hanter Hejl, dok je Nedović pogodio novu trojku.

06:18 (25:23) - Pogađa novi trojku Fakundo Kampaco koji se razigrao u Nišu, a odmah je i Đorđe Gagić pogodio daleku dvojku.

KK Crvena zvezda KK Borac Foto: MN Press

08:20 (22:19) - Borac i ovaj deo igre otvara izgubljenosm loptom, dok na drugoj strani Zvezda ne koristi to u prvom mahu, ali Kampaco trojkom vraća Zvezdu u prednost po prvi put od samog početka utakmice. Promašio je i Tomašević šut, dok pogađa Dalibor Ilić.

II Četvrtina

00:00 (17:19) - Kraj prve četvrtine. Probudila se Zvezda, evo ga i Luka Mitrović postiže poene preko Đorđa Gagića i time vraća potpuno Zvezdu u život. Sada je i Kampaco odigrao odličnu odbranu na Boldvinu i Zvezda ima priliku da se vrati na samo dva poena zaostatka. Ipak, to ne želi Nemanja Nedović koji pogađa trojku.

01:32 (13:19)- Branko Lazić kapitenski u ovim trenucima, pogodio je trojku i povratio je Zvezdu na samo šest razlike, kada nikog nije hteo, on je uzeo stvari u svoje ruke.

03:26 (6:17) - Borac je sve bolji u Nišu, Zvezda ne može ništa da pogodi i to je pokazao i Dalibor Ilić koji je promašio oba slobodna bacanja.

KK Crvena zvezda KK Borac Foto: MN Press

05:13 (6:12) - Gagić pogađa uz faul. Odličan početak centra Čačana.

07:32 (4:9) - Ovoga puta, Petrušev, na isteku napada nije precizan. Borac ima napad koji faulom seče Lazarević. Borac upisuje izjednačenje. Nervozan početak cbemno-belih na startu. Đorđe Gagić pogađa trojku.

09:00 (2:0) - Petrušev otvara meč zakucavanjem. Sa druge strane, Đorđe Gagić pravi faul u napadu.

I Četvrtina

Komentar pre meča:

Zvezda je stigla u Niš bez Nikole Ivanovića i Džona Holanda, ali svakako četa Duška Ivanovića može da računa na Fakunda Kampaca, što je dovoljno "pojačanje" na ovom turniru, dok se u isto vreme nalaze i u odličnoj formi, pošto su vezali tri pobede u svim takmičenjima, od čega je najveća ona u Tel Avivu protiv Makabija.

Borac se ne može pohvaliti takvom formom, pošto su povezali čak tri poraza, od čega jedan protiv Partizana, a "bolni" je onaj protiv Cibone koji je došao iako su u svom timu imali velik broj juniora, s obzirom na to da većinski deo tima nije mogao da igra zbog virusa.

Partizan pomno prati ovu utakmicu, pošto će pobednik ukrstiti koplja s njima u polufinalu, pošto su prethodno ubedljivo slavili protiv Spartaka iz Subotice sa 91:69.

Video: Petrušev: Jedna malo teža utakmica nego što smo očekivali

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • xaxa

    16. februar 2023 | 17:56

    Zvezda dobila tezi protivnik i igra jos i dan kasnije da bi imali manje vremena za odmor..Danilovicu, Danilovicu...providan si bajo al dzabe

  • Vučko

    16. februar 2023 | 19:46

    Odgovoriću Lakiju, Zabrinutom i svima koji misle kao oni: Ima, ima u Republici Srpskoj daleko više navijača Zvezde od Partizana! A za Partizan navijaju samo oni koji to moraju zbog Dodika! Lijep pozdrav!

  • BOBA

    16. februar 2023 | 20:26

    Koji debilni komentari partizanovaca,sve isti šablon,prepisuju jedni od drugih kao u osnovnoj školi,na tom su mentalnom nivou,utakmica se komentariše,ali njihov mentalni sklop im ne dozvoljava da pošalju košarkaške komentare,ozbiljno ludilo mozga

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA