Vreme čitanja: oko 3 min.

FMP poslednji polufinalista Kupa u Nišu: Metalac se dugo držao u igri, ali na kraju nije mogao do senzacije

Vreme čitanja: oko 3 min.

Pantere već sutra od 17.00 časova čeka duel sa Megom

  • 0
KK FMP - KK Metalac Valjevo, Kup Radivoja Koraća 2023 Foto: MN Press / Ivica Veselinov

Košarkaši FMP-a poslednji su polufinalisti Kupa Radivoja Koraća, pošto su u meču bez veće rezultatske drame uspeli da savladaju tim valjevskog Metalca i da tako zakažu okršaj sa Megom sutra u ranom terminu u niškom "Čairu" - 91:76.

FMP je, mora se reći, odigrao bolje od Valjevaca, koji su kroz meč imali veliki broj izgubljenih lopti, a nije ih posebno služio ni šut sa distance. Sa druge strane, ekipa Nenada Stefanovića je lepo delila lopte u napadu, koristila ofanzivnu tranziciju i tako kaznila svaku grešku rivala.

Metalac je krajem druge četvrtine i sam sebi počeo da puca u noge, pošto je posle dve uzastopne tehničke greške i svađe sa glavnim arbitrom ovog meča Aleksandrom Glišićem, isključen nekadašnji košarkaš Partizana, Uroš Luković.

Time je Metalac dosta toga izgubio u reketu, a FMP je sa igračima kakvi su Ebuka Izundu, Aleksa Stepanović i Nikola Janković to koristili. Ruku na srce, Valjevci su pokušavali i bez svog najboljeg igrača u reketu da daju sve od sebe, i može se reći da su u tome i uspeli.

Treba istaći i da je utakmica poprilično potrajala zbog ogromnog broja pregledanja snimaka, dosuđenih nesportskih i tehničkih faulova, pa su i sudije malo "ukrale" šou košarkašima u "Čairu".

Tri igrača su se posebno istakla u timu FMP-a. Najbolji je bio Paulijus Valinskas koji je meč završio sa 20 poena, a pratili su ga Čarls Mur koji je ubacio 16 poena i Nikola Janković koji je završio sa isto toliko. U Metalcu je raspoloženiji bio Džorden Dafi sa 19 poena.

Kao što smo i rekli, Panteri su već na samom početku meča uveli rivala u svoj ritam, svesni da će im što manja potrošnja energije sigurno značiti pred sutrašnje polufinale sa Megom. Već nakon neka tri-četiri minuta prednost je bila dvocifrena, a posebno raspoložen bio je sjajni Stepanović, kojem je inače Niš i rodni grad.

Nakon uvodnih 10 minuta košarke već je bilo +14 za FMP, a ta prednost je dodatno rasla u drugoj četvrtini. Jednostavno, Metalac nije uspevao da pogodi gotovo ništa sa distance, sem u jednom kratkom periodu kada se primakao na deset poena zaostatka.

Posle toga se desilo već pomenuto isključenje Lukovića, koje je obeshrabrujuće delovalo na nominalne goste današnje utakmice. FMP je nastavio sa odličnom igrom, pa je uvećao svoj kapital za jedan poen u odnosu na kraj prve deonice.

KK FMP - KK Metalac Valjevo, Kup Radivoja Koraća 2023 Foto: MN Press / Ivica Veselinov

Pomalo neočekivano, Metalac je bio taj koji je ušao sa više energije u nastavak utakmice. I bez Uroša Lukovića u reketu, Valjevci su uspevali da pariraju Panterima i u nekoliko momenata su uspevali i da prepolove zaostatak i da ga smanje na jednocifren. Iako je delovalo da FMP ima potpunu kontrolu, nekako neopaženo je pred završnih deset minuta bilo samo devet poena razlike.

A Metalac je nastavio da se približava i u poslednjoj četvrtini. Posle poena Stefanovića, Valjevci su bili i na minus pet, ali je Mur trojkom uspeo da saseče krila timu sa zapada Srbije. Vrlo brzo je na semaforu ponovo stajala dvocifrena razlika. Vreme je bilo saveznik FMP-a, koji je do kraja rutinski priveo susret kraju.

To će reći da ove godine u četvrtfinalu Kupa Radivoja Koraća nije viđeno nijedno iznenađenje. Vreme je za završnicu, a prvo polufinale između Mege i FMP-a je na programu sutra od 17.00 časova u niškoj dvorani "Čair".

Video: Dirljiv gest košarkaša Zvezde za dečaka u invalidskim kolicima

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA