Vreme čitanja: oko 3 min.

Trener FMP-a podigao glas: "Bilo bi lepo da imamo neku povlasticu, moglo je ovo da se završi i posle 12..."

Vreme čitanja: oko 3 min.

Nenad Stefanović pričao je i o važnosti velikog broja mladih trenera na turniru

  • 3
KK FMP, Nenad Stefanović Foto: KK FMP Meridian - ABA liga

Košarkaši FMP-a ostvarili su pobedu protiv Metalca iz Valjeva i tako postali poslednji učesnik polufinala Kupa Radivoja Koraća u Nišu - 91:76.

Kontrolisanom igrom u završnih pet minuta, Panteri su sprečili veću dramu i tako se sada već spremaju za meč sa Megom koji je na programu sutra od 17.00 časova.

Trener FMP-a, Nenad Stefanović istakao je kako se tim spremao za Metalac kao da je u pitanju ekipa iz ABA lige.

- Kao što je Nikola rekao, utakmica je bila jako teška i zahtevna, mi smo se pripremali kao da je Metalac iz ABA lige. Mislim da su i oni videli da je bilo tako. Tek na kraju smo prelomili meč. U treću deonicu smo ušli mlako, nismo iskloristili neke momente da ranije prelomimo meč. U malo smo specifičnoj situaciji, nije nam lako da funkcionišemo, probali smo da rasporedimo minutažu, videćemo sutra kako smo uspeli u tome. Jednu stvar koju bih istakao, mi imamo osam učesnika turnira. Četiri jako iskusna, znate ko su, ali imamo, računam i sebe kao mladog, četiri takva. Imamo Baneta, Baraća, Miloša iz Vojvodine i mene. To je jako dobar podatak za srpsku košarku, to je stvar o kojoj treba da se piše - rekao je Stefanović.

Otišao je Trent Frejžer, a odlično se uklopio u tim Čarli Mur. Barem tako je mislio novinar, a Stefanović je potvrdio.

- Hvala što mislite da je dobro uklopljen. Ko je duže u košarci, znate kako je teško da izgubite pljemjkera na polovini sezone. Prošli smo dosta toga, ljudi su pozaboravljali. Pametan je momak, taj period uklapanja je prošao brzo zbog njega pre svega. Malo smo bili više u sali, da bismo mu pomogli za sve to, mislim da može i bolje. Ne znam iskreno da li ima bilo koji intervju da nisam pomenuo tu poziciju. Ako izuzmemo udruženje trenera i Strahinju Vasiljevića, koji radi odličan posao... Da vidimo da li smo dobili neko usavršavanje, ili priliku da radimo nešto više, neki skauting u Americi? Pozicija je katastrofalna, ali da se neko poziva da nećemo da radimo, da smo Jutjub treneri. To je notorna glupost. Svi ovi momci su ceo dan u sali, nije lako, treba nam i neka pomoć. Trudićemo se, ja prvi. Ja bih voleo da kažem da sam ostavio nekog trenera iza sebe kad završim karijeru. Ne nekog igrača, nego ko je bio u stručnom štabu.

Meč je završen u 23.00 časa, a već sutra od 17.00 časova FMP igra sa Megom. Da li je to malo nefer prema Panterima?

- Mislim da ste svojim pitanjem sve rekli. Mi smo dve godine u nizu treći u ABA ligi, bilo bi lepo da imamo neku povlasticu. Dobro je, moglo je da bude i u 12 gotovo. Kao što sam rekao, nije nas Metalac iznenadio, spremali smo se više nego za ABA ligu. Jako je dobar tim, jako dobro vođen, ima dobru sezonu. Nisu nas iznenadili. Ja im želim puno sreće.

Prvotimac Metalca, Nikola Manojlović imao je pohvalne reči o Metalcu, ali i svojoj ekipi.

- Čestitke ekipi Metalca na odličnoj igri, respektujemo ih i ušli smo sa motivacijom da pobedimo, čestitam im na uspehu u KLS. Nakon tri poraza u ABA ligi, došli smo ovde da pobedimo sve, ali imali smo danas dosta padova u trećoj i četvrtoj četvrtini. Sutra je novi dan, nova utakmica, daćemo sve od sebe i to je to.

Video: Dirljiv gest košarkaša Zvezde za dečaka u invalidskim kolicima

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jole

    17. februar 2023 | 08:16

    Mister br2 saopstenje

  • Vučko

    17. februar 2023 | 09:09

    Raspored utakmica na turniru je, najblaže rečeno, katastrofalan i ne pamtim da je ikada bio ovakav! Priviligovane ekipe imaju više od dva dana odmora. S obzirom ko vodi KSS, apsolutno i očekivano, mada ispod svakog nivoa!

  • nibrS

    17. februar 2023 | 12:48

    Šta će ti veća povlastica od tog da kao trener pokušaš pomoći klonu vlastitog kluba... Bilo na koji način...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA