≫ 

Vreme čitanja: oko 3 min.

Potpuno drugačiji večiti derbi u polufinalu Kupa: Zvezdin adut je Kampaco, kako će Partizan bez Papapetrua?

Vreme čitanja: oko 3 min.

Nema sumnje da nas očekuje pravi spektakl večeras u niškoj dvorani "Čair"

  • 13
KK Crvena zvezda - KK Partizan, Kampaco, Panter Foto: MN Press, Kup Radivoja Koraća - KSS logo

Ako pogledamo sve kroz šta su prošli večiti rivali ove sezone, možemo reći da im je četvrtfinale Kupa Radivoja Koraća bilo samo jedan malo jači trening. Ali sada je vreme za ono glavno, o čemu se priča od momenta kada su kuglice izvučene na žrebu. Možda ovaj meč večeras ne donosi direktno i "Žućkovu levicu", ali će sigurno prštati u meču Partizana i Crvene zvezde u polufinalu u niškom "Čairu" (21.00, Arena Sport Premium 1).

Koliko je interesovanje vladalo za ovaj duel, potvrđuje i činjenica da su sve karte bile rasprodate samo dva sata nakon zvaničnog otvaranja svih kanala prodaje. I ova tri dana u Nišu su se oko hale provlačili ljudi željni da dođu do vrednog parčeta papira, ali su na blagajni dobijali odričan odgovor.

Neki bi rekli - pa šta, ovo je već četvrti večiti derbi u sezoni, a gledaćemo još minimalno jedan u ABA ligi za oko tri sedmice. Međutim, ovaj će imati posebnu težinu i draž. Pre svega, na tribinama će biti i navijača Partizana i Zvezde, što samo po sebi garantuje sjajan ugođaj. Svi se nadaju i da će sve proći bez incidenata.

Ono što je drugo na meniju za večeras je činjenica da ćemo konačno moći da vidimo pravi, prvi veliki test za Fakunda Kampaca od dolaska u Crvenu zvezdu. Igrao je Argentinac u ABA ligi, ali nije imao rivala ni približno sličnog kvaliteta kao što će to večeras biti slučaj. Pokazao je na zagrevanju, pa i na utakmici sa Borcem da je "namestio" ruku, a ostaje da vidimo kako će ga odbrana crno-belih zaustavljati.

Fakundo Kampaco, KK Crvena zvezda Foto: MN Press

Jer crno-beli su zbog pravila o četiri stranca u ekipi, morali da precrtaju jednog od važnijih defanzivnih šrafova u ekipi - Joanisa Papapetrua. Grčki košarkaš, ruku na srce, imao je problema sa virusom, tako da se faktički nije dovoljno oporavio od svega, prema mišljenju Željka Obradovića.

U takvom rasporedu snaga, nekako treba očekivati da sjajni, mladi Uroš Trifunović preuzme deo odgovornosti. Pokazao je da je tokom sezone izrastao, naročito u Evroligi, a nedavno je Obradović na konferenciji istakao da je baš Trifa najvažniji igrač Partizana. Možda će to nekome delovati čudno, ako se zna da u crno-belom dresu igra jedan Kevin Panter ili Dante Eksum, ali je jasno da je njegov doprinos igri ogroman.

U reketu je tu već nekoliko puta ispričana priča. Na jednoj strani će biti Matijas Lesor, gotovo sam protiv svih, uz rotacije sa Alenom Smailagićem, a na drugoj će biti Hasan Martin, Ognjen Kuzmić, pa i Filip Petrušev. Francuz je statistički jedan od najboljih igrača Evrolige, ali su prethodni večiti derbiji pokazali da je Duško Ivanović pronašao recept koji bar može da ograniči njegov učinak.

Matijas Lesor Foto: Marko Jovanović

A dosta toga zavisiće i od samog raspoloženja i inspiracije. Šut za tri poena, u tom smislu, mogao bi da bude jako važna stavka, a u njoj u četvrtfinalu nisu blistali ni Zvezda, pa ni Partizan. Pitanje je samo ko će prvi "napuniti" svoje mitraljeze.

Do sada, barem ove sezone, Zvezda je ta koja ima prevagu u međusobnim okršajima. Prvo je u dvorani "Aleksandar Nikolić" u ABA ligi ubeležena ubedljiva pobeda crveno-belih (90:76), potom se desio onaj hladan tuš uz trojku Nemanje Nedovića za trijumf kluba sa Malog Kalemegdana u Areni (73:76), a da bi na kraju uzvratila vojska Željka Obradovića trijumfom u krcatoj dvorani "Aleksandar Nikolić" pred navijačima večitog rivala (78:79).

Samim tim, Partizan će imati šansu da se pobedom večeras, pored samog plasmana u finale, gde večite čekaju ili Mega ili FMP u zavisnosti od ishoda utakmice koja je ranije na programu danas u "Čairu" (17.00 časova), izjednači sa Zvezdom po broju trijumfa u sezoni u međusobnim okršajima.

Kao i obično sve oči biće uprte u sudije delegirane za ovu utakmicu. Posle prošlogodišnjih dešavanja i odustajanja mnogobrojih arbitara tokom samog Kupa Radivoja Koraća, ove godine na spisku za polufinale nema naših ponajboljih delilaca pravde, Ilije Beloševića i Milivoja Jovčića.

Tako će glavni sudija biti Uroš Nikolić iz Beograda, kojem će pomagati Uroš Obrknežević iz glavnog grada Srbije uz mladog Stefana Ćalića, takođe iz Beograda. Prva dvojica imaju bogato iskustvo iz Evrolige i Evrokupa, dok trećepomenuti sudi ABA i ABA 2 ligu.

Video: Kampaco namestio ruku pred start Kupa Radivoja Koraća

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sasa

    17. februar 2023 | 12:34

    Nek pobjedi bolji , da sudjenje bude korektno i da nema gluposti na tribinama. To bi bilo super , jednom za promjenu A da je Kampaco odličan igrač znaju svi ali nije Bogom dan , i puno lošiji igrači od njega ostali i igraju u NBA a njega na kraju niko nije htio ako sam ja dobro razumio , možda nisam onda pardon sa moje strane Lično sam 100 % siguran da će Željko naći i ima game plan i sa njim u ekipi i da ga se malo previše diže u nebesa što može vrlo lako završiti kontraproduktivno Živi bili pa vidjeli večeras , samo da gledamo dobru tekmu i da ne bude sranja Napred Partizan !

  • BOBA

    17. februar 2023 | 11:28

    Papapetru igra prosečno s obzirom na ugovor a smešna priča je za Trifunovića,dečko se lomata,kao muva vez glave je,nema talenta i igra na želju i fizikalije,ako je in glavni igrač Partizana biće 20 razlike za Zvezdu,Panter,Egzum,Ledej i Lesor su stubovi ekipe,Naneli je vrhunski igrač a ostali pripomažu

  • SUMADINAC

    17. februar 2023 | 14:58

    Pobeguljo rumenko pobegni opet .Jad i beda tudjmanovi sektasi.Zvezda Srbija nikaaaaaaad propala yu🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🙏💪🏻😂👍

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA