Vreme čitanja: oko 3 min.

Mega čeka Zvezdu ili Partizan u finalu Kupa: Viđen veliki preokret, sudije napuštale parket zbog skandiranja!

Vreme čitanja: oko 3 min.

Arbitri su se tek nakon pražnjenja celokupne južne tribine vratili na parket

  • 9
KK FMP - KK Mega Foto: Marko Jovanović

Prvi finalista ovogodišnjeg Kupa Radivoja Koraća u Nišu je tim Mege! Posle neverovatnog preokreta u drugom poluvremenu, igrači Marka Baraća uspeli su da slome žilavi tim FMP-a iz Železnika i tako će ponovo posle sedam godina igrati za čuvenu Žućkovu levicu - 67:86.

Kao i većina utakmica na ovogodišnjem Kupu Radivoja Koraća, i ova je donela relativno mali broj poena. Iako nije delovalo da će tako biti na početku, kako je meč odmicao, i jedan i drugi tim je igrao sve čvršće odbrambeno.

Ipak, Mega je pronašla šuterski ritam onda kada je to bilo najvažnije. Ključne uloge u velikom preokretu koji je odveo Ružičaste od +17 do konačne pobede i dvocifrene prednosti u nekim momentima poslednje deonice odigrali su Aleksa Uskoković i Luka Cerovina svojim pogođenim trojkama.

Meč je obeležio i prekid koji se dogodio u četvrtoj deonici meča. Nakon treće opomene zbog skandiranja sa južne tribine na kojoj su bili smešteni navijači Partizana, sudije Vladimir Jevtović i Siniša Prpa iz Beograda, kao i Petar Pešić iz Leskovca, napustili su parket i prekid je potrajao više od 30 minuta.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 A post shared by Telegraf Sport (@telegrafsport)

Sudije i komesar za bezbednost su zahtevali da se taj deo tribina u potpunosti isprazni kako bi meč bio nastavljen. Najavljeno je i da bi u tom slučaju, navijači mogli da se vrate za finale, ali tek kada se susret FMP - Mega privede kraju. Tako je i bilo.

Košarkaški gledano, prva četvrtina bila je prilično ujednačena. FMP se na samom startu najviše oslonio na Aleksu Stepanovića, koji je sasvim dobro koristio prostor u reketu i dolazio do nekih lakih poena. Na drugoj strani, Mega je uglavnom iz brze tranzicije uspevala da slomi protivnika i videli smo 10 minuta košarke sa dosta tempa. Rezultatska klackalica na kraju kvartala je donela prednost od četiri poena Panterima.

Međutim, druga deonica počela je katastrofalno po Ružičaste. Apsolutno ništa nisu mogli da pogode u prvih sedam i po minuta susreta, pa su sa samo tri ubačena poena za to vreme pali u žestok minus od 17 poena, jer je FMP napravio seriju od 16:3 i tako samo dodatno nadogradio plus iz prvog kvartala.

Previše izgubljenih lopti, grešaka u dodavanjima i u koracima je pravio tim Marka Baraća, što je klub iz Železnika uspeo da iskoristi. Mada je malo pao energetski na samom kraju poluvremena, na velikom odmoru je ipak mogao da se pohvali prednošću od tačno 10 poena.

Kako smo ušli u drugo poluvreme, došlo je do velike promene u ritmu i rasporedu snaga. Mega je zaigrala značajno čvršće u odbrani, ograničila je FMP na svega 14 positgnutih poena, dok je sa druge strane napadački značajno bolje funkcionisala.

Nije više bilo toliko izgubljenih lopti kao što je to bio slučaj u prvih 20 minuta igre, na sve to počeli su da ulaze i neki otvoreni šutevi sa distance, pa je sastav Marka Baraća u jednom momentu došao i do potpunog egala. I pored koša zaostatka, može se reći da je ružičasti tim bio u psihološkoj prednosti pred završnicu meča.

To se ispostavilo kao potpuno tačno. Kao da je voda ušla u uši košarkaša FMP-a koji nisu mogli da odbrane gotovo nijedan posed Mege. Razigrao se i Aleksa Uskoković, posle sjajne blokade na jednoj strani, na drugoj je pogodio šut za tri poena, a potom i još jedan što je donelo Ružičastima najveću prednost na čitavoj utakmici od 7 poena.

Ona je samo nastavila da raste kako je poslednja deonica odmicala. U jednom momentu je Mega imala i sama ogromnih +17, posle čega jednostavno nije bilo povratka natrag za Pantere. Na kraju je bilo velikih 19 razlike.

Ružičasti sada čekaju Zvezdu ili Partizan, a kao što je već poznato, večiti derbi zakazan je za 21.00 čas, ukoliko ne bude bilo izmena zbog prekida tokom ovog meča i vremena za pripremu iste.

Video: Policija i žandarmerlija prazni Jug u Čairu: Navijači Partizana napuštaju halu zbog skandiranja

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Oki

    17. februar 2023 | 19:21

    Jedan fmp manje 😂😂😂😂

  • Ranko

    17. februar 2023 | 19:28

    Protiv sam vređanja bilo koga na sportskim utakmicama, ali čudno mi je da se utakmice prekidaju i sudije napuštaju, samo kad se vređa Čović.

  • Baki

    17. februar 2023 | 19:46

    Da li je moguće da nigde u ovom izveštaju nike spomenut Petar Kovačević koji je realno bio ključni faktor preokreta i pobede?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA