≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Senzacija za senzacijom u španskom Kupu: Unikaha ponovila čudo od pre 70 godina, izbacila i Barsu i Real!

Vreme čitanja: oko 1 min.

Kakav podvig Andalužana!

  • 2
kendrik peri Foto: Twitter/CopaACB

Nešto što nije viđeno još od 1953. godine desilo se u aktuelnom izdanju španskog Kupa Kralja u košarci. I tada, kao i danas, 70 godina kasnije, dogodilo se čudo - jedan tim je sa svog puta do finala sklonio dva najveća kluba države Real Madrid i Barselonu. Tada je to uspelo Huventudu, a danas Unikahi!

Andaložani su polufinalu senzacionalno porazili Madriđane 92:83 i izborili meč za trofej za koji će se boriti protiv boljeg iz meča Huventud - Tenerife.

Samo dan ranije, ekipa Ibona Navara je posle produžetka bila bolja od favorizovane Barselone, a kada je to malo ko očekivao odigrala je još bolju partiju protiv Reala i rafalnom paljbom odgovorila na gabarite Madriđana.

Unikaha je Realu ubacila 14 trojki iz 27 pokušaja.

Tako su neutralisali dominaciju Madriđana u skoku i potpuno preuzeli kontrolu meča u svoju korist i dizali je sa protokom vremena uz konstantno visoke procente šuta sa distance.

Najefikasniji kod pobednika bio je Dejvid Kraviš sa 20 poena, Osetkovski je dodao 14, Karter 12, a nekadašnji plej Mege Peri 10 poena. U timu Reala Tavares je imao 17 poena, Dek 15, a Musa 10 uz tri skoka i jednu asistenciju, s tim da je propustio zbog povrede skoro kompletnu poslednju deonicu.

Na kraju, velika radost za igrače Unikahe koji su izborili peto finale Kupa u istoriji kluba.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Siki

    18. februar 2023 | 23:41

    Kakva senzacija ,koga kup interesuje ,pogotovo u kosarci ,sem zvezde.

  • Olii

    19. februar 2023 | 11:06

    Kad se posteno igra i bez tenzija moguce je sve a ne ova naša jadna liga coravi upravlja sve oce da igra nece da igra folirant ali docice i njemu kraj.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA