Vreme čitanja: oko 4 min.

Ti si idiot, ovo je dosadno, idemo na trke... Kako je nastalo jako prijateljstvo Jokića i člana Kuće slavnih?

Vreme čitanja: oko 4 min.

Tim Tetrik je već dve godine dobar prijatelj Nikole Jokića, a veže ih strast prema konjima

  • 1
Nikola Jokic, Trke konja u Somboru Foto: Milena Đorđević

Ona njegova rečenica da nije za tu "predstavu", odnosno da jednostavno nije za te Ol-star utakmice, došla je iz duše Nikole Jokića koji je, ipak, treću godinu zaredom bio starter na pomenutom spektaklu.

Koliko je "glavom" bio na samoj utakmici, to je već upitno, a istu je na kraju završio sa četiri poena, pet skokova i šest asistencija. Ne previše zanimljivo koliko priča o njemu koja se u međuvremenu pojavila u američkim medijima (Denver Post) - a tiče se konja i spone između samog Jokića i tamošnjeg legendarnog džokeja Tima Tetrika.

U pitanju je tajno prijateljstvo asa Denvera sa čovekom koji je sa 42 godine već ušao u Kuću slavnih i koji je tokom karijere na trkama zaradio oko 250 miliona dolara. Upravo s njim je Jokić bio u društvu kada je na televiziji gledao ESPN i saznao da će biti u startnoj petorci za Ol-star.

Tim Tetrik Tim Tetrik Foto: Sue Kawczynski/CSM / Shutterstock Editorial / Profimedia

- Ljudi su me nekako smešno gledali, nisu očekivali da ću ja biti tamo - rekao je Jokić koji se nalazio na trkačkoj stazi "Meadowlands."

Priča počinje sa kraja januara, kada je Denver gostovao Filadelfiji. Jokić je navodno u 4.30 ujutru udario glavom u krevet, da bi dva sata kasnije stajao na prilazu Tima Tetrika i kucao mu na vrata. Nestrpljiv da započne dan.

- Idemo Timi - rekao je Jokić, nakon što je Uberom stigao u njegov dom: - Ovo je sjajno. Ovo je sve što želim da uradim, da idem na stazu i vozim konje.

Nikola i Tim su se potom vozili sat i po vremena do farme gde se uzgajaju konji i ujedno i koriste za trke. Potom su još dva i po sata "potrošli" do odlaska na drugu trkačku stazu, a za ukupno četiri sata vožnje imali su različito viđenje razgovora.

Tetrik je želeo da priča o košarci i zapitkivao je svašta Jokića, dok je ovaj bio opsednut prvom ljubavlju i samo ga je interesovalo kako je i zašto Tim vozio neke trke.

Njihovo prijateljstvo počelo je sasvim slučajno, 2021. godine. Jokić je tada bio u "lovu" na nekog dobrog džokeja. Jedan od njegovih najbližih saradnika, Italijan Alesandro Goćiadoro, ispunio je određene potrebe, ali on je elitini trkač u svojoj zemlji.

- On je trener, on je vozač, on je zaista moj dobar prijatelj i dobar momak od kog sam dosta naučio. Mnogo mi je pomogao u štali, na primer od njega sam uzeo vrstu sistema. Došao je u moj rodni grad, uzgajao moje konje. Zaista ga volim kao osobu - rekao je Jokić o Italijanu:

- A onda sam hteo da nađem nekog takvog u SAD.

Tražio je Tetrikov broj i poslao mu je poruku.

- Hej Timi, ja sam Nikola. Samo želim da imam nekoga u SAD. Odmah je odgovorio: "Kad god si ovde, samo me pozovi" - prisetio se centar Denvera.

Nikola Jokić, Sombor, štala Foto: Telegraf

Tetrik se, s druge strane, prisetio jednog druženja na farmi "Gaitway", a prema njegovim rečima Nikola je promenio osam ili devet konja i nije želeo da napusti stazu.

- Nakon par piva, baš je dobar momak - rekao je Jokić i nastavio: - Gledao sam ga kako se trka. Kod god odem tamo, on, doduše, ne pobedi. Ima 13.000 pobeda i kad god ja odem... Izgleda da sam maler... Ne, dobio je par njih.

Dotakao se Terik još jednom i toga što Jokić veoma malo priča o košarci.

- Sve što mi želimo da ga pitamo jeste to kako je upoznao Džordana, kakav je Lebron, a on samo želi da bude jedan od momaka i uzvraća kontrapitanjem: "Šta misliš o tom konju?"

Trke konja u Somboru Foto: Milena Đorđević

Ipak, nije Jokić stalno mogao da pobegne od toga da je dvostruki MVP, te je morao da deli i autograme na stazama.

Ono što je Tetrika iznenadilo jeste to da Džoker definitivno više voli konje nego košarku. A u to se uverio pre nekiliko dana kadaje Denver igrao sa Majamijem, a Nikola je svog prijatelja sačekao na aerodromu.

- Možete da vidite tu njegovu strast u očima svaki put kada stigne na stazu ili na farmu sa mnom. To je kao kad ja odem na utakmicu, ili dođem u svlačionocu s njim, imam iskre u očima, a on kaže: "Ti si idiot, ovo je dosadno, vratimo se na stazu." Meni je to tako nadrealno, da više voli da bude u društvu kasača nego trenera.

Trke konja u Somboru Foto: Milena Đorđević

Kada je Tetrik shvatio Jokićevu strast, olakšao mu je praćenje trka izdaleka. Bilo da se nalazi u svlačionici pre utakmice, da se vozi autobusom do arene, ili čak povremeno na poluvremenu, Jokić će biti "zalepljen" za svoj telefon i preko specijalne platforme će gledati trke.

- Dao sam mu svoju lozinku da gleda bilo koju trku koju želi. Teško je objasniti tu njegovu strast. Uvek mi kaže, imaš moj posao iz snova - priznao je Tetrik.

Video: Telegraf u štali Jokića: Upoznali smo njegove mezimce i pratili trke u Somboru

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA