Vreme čitanja: oko 1 min.

Oštre kazne u KLS: Čačak plaća 1.100 evra zbog "grešnog" pratioca, Zdravlje u problemu zbog navijača i trenera

Vreme čitanja: oko 1 min.

Rešilo je domaće takmičenje očigledno da presavije tabak

  • 3
aleksandar grujin Foto: MN Press

Mnogo posla imao je Disciplinski sudija Košarkaške lige Srbije, Dragutin Ilić nakon odigranog 21. kola domaćeg takmičenja. Izrečeno je pregršt kazni na račun klubova, a samo na par utakmica nije bilo nikakvih stavki.

Najveći incident desio se na meču Čačak 94 - Tamiš, gde je prema saopštenju došlo do nesportskog ponašanja pratioca ekipe zbog kojeg domaći tim na račun takmičenja mora da uplati čak 120.000 dinara u skladu sa članom 52. tačka G4 Disciplinskog pravilnika. Još 6.000 dinara moraće da plati košarkaš ovog tima, Radenko Pilčević zbog tehničke greške, a istu kaznu zaradio je i Ivan Smiljanić iz Tamiša.

Na meču između Zdravlja i Vojvodine takođe je bilo burno, pa će domaći klub morati duboko da stavi ruke u svoje džepove. Zbog slabe organizacije utakmice i nesportskog ponašanja gledalaca, klub je kažnjen sa 60.000 dinara u skladu sa članom 52. tačkom B8, dok je trener Leskovčana, Nikola Ristić kažnjen sa 50.000 dinara takođe zbog nesportskog ponašanja u skladu sa članom 52. i tačkom G4 Disciplinskog pravilnika.

Meč na kojem je viđeno dosta tehničkih grešaka, a samim tim i sankcija, odigran je u Kraljevu između Sloge i Dinamika. Tako je Jovanu Stameniću i Đorđu Simeunoviću iz redova Kraljevčana naređeno da plate po 6.000 dinara zbog prestupa, koji im se dešava prvi put ove sezone. Sa druge strane, Stefanu Stefanoviću iz ekipe sa Dorćola je izrečena kazna od 18.000 dinara, jer tehničku grešku pravi treći put od početka sezone, dok trener Saša Nikitović mora da plati 12.000 dinara zbog druge tehničke greške od početka KLS.

Na susretima Zlatibor - Dunav, Novi Pazar - OKK Beograd, Vršac - Mladost Zemun, Metalac - Sloboda i Kolubara - Spartak nije bilo incidenata.

Video: Nedović osvojio prvi trofej sa Zvezdom u karijeri: Baš sam želeo da ga osvojim

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA