≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Pešiću stigla tri velika pojačanja: Orlovi znatno jači idu na megdan Grčkoj

Vreme čitanja: oko 1 min.

Selektor se nada da će već u Atini naša reprezentacija obezbediti plasman na Mundobasket

  • 10

Košarkaši reprezentacije Srbije imaće pojačanje već za meč protiv Grčke u okviru kvalifikacija za Svetsko prvenstvo, pošto su se selektoru Svetislavu Pešiću pridružili Nikola Milutivno, Dejan Davidovac i Ognjen Jaramaz.

Srbija će u petak u Atini gostovati selekciji Grčke, a tri dana kasnije naša selekcija će dočekati Veliku Britaniju u Beogradu. Orlovima je potrebna jedna pobeda da i matematički osiguraju plasman na Mundobasket, a selektor Pešić se nada da će se to desiti već protiv Grčke.

- Očekuje nas izuzetno teška utakmica. Grci dugo vremena igraju zajedno. Držimo sudbinu u svojim rukama, jer nemamo vremena da previše analiziramo protivnika. Želimo da pobedom u Grčkoj izborimo plasman na SP - izjavio je Pešić na konferenciji za novinare.

Za meč u Grčkoj konkurisaće i Dangubić, Jeremić, Đurišić, Pecarski, Beslać, Radanov, Jović, Miletić, Ristić, Jagodić-Kuridža, Simanić, Uskoković i Šaranović.

Prvo mesto na tabeli grupe I kvalifikacija za SP drži Letonija sa 15 bodova, dok Srbija i Grčka imaju po 13. Potom slede Turska i Belgija sa po 11 bodova, dok je Velika Britanija poslednja sa devet.

Plasman na Mundobasket izboriće po tri najbolje plasirane selekcije iz svake grupe.

Letonija i Grčka su već izborile nastup na SP, a Srbiji je neophodna jedna pobeda u naredna dva meča za siguran plasman na Mundobasket.

SP će biti održano od 25. avgusta do 10. septembra u Japanu, Filipinima i Indoneziji.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Žerac

    21. februar 2023 | 13:26

    Nije mi jasno zašto Partizan nije pustio svoje igrače kada i onako neće igrati protiv Fenerbahčea. Nisu se naigrali ni u domaćem kupu a tek neće ni u EL.

  • Bojan

    21. februar 2023 | 16:24

    Milotinov je bas veliko pojacanje na Olimpiadi belezio 2 poena po Utakmice 15 % trojki davao imao prosecno 6 do 7 izgubljenih lopti po Utakmici osim Jokica i mozda Bogdanovica mi smo ispod proseka u Evropi to je nazalost Slika Sprske Kosarke u trenutku

  • Lakirana cipelica

    21. februar 2023 | 13:57

    Ovi termini su katastrofa, sve se radi da se ubiju reprezentacije. Trebali su i partizan i zvezda da daju igrace

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA