Vreme čitanja: oko 1 min.

Amerikanac seda na klupu Hrvatske? Aco Petrović najavio moguć dolazak Top 10 NCAA trenera

Vreme čitanja: oko 1 min.

Petrović trenutno obavlja dve funkcije u Savezu

  • 1
Aleksandar "Aco" Petrović Foto: MN Press

Aleksandar Petrović trenutno u hrvatskoj košarci obavlja funkciju sportskog direktora reprezentacije kao i selektora, a kako najavljuje mesto selektora bi trebao da obavlja još na dve utakmice koje su na programu u narednom FIBA prozoru protiv Švajcarske i Austrije.

On je najavio da će odmah nakon toga krenuti u pregovore sa novim selktorom, a po svemu sudeći, to bi trebalo da bude neki od najboljih trenera sa NCAA koledža.

- Moj zadatak je bio nusprodukt u datom trenutku. U prvoj rundi razgovora nisam uspeo da dođem do predloga, nije moja odluka. Ja predlažem, a Upravni odbor donosi konačno rešenje. Moje je da pronađem novog selektora. Kako prva runda pregovora nije prošla, predsednik i sekretar su me zamolili da iznesem ova dva prozora. Dobili smo jezgro i ako na ovu reprezentaciju dodate samo tri igrača, recimo Smita stavimo na dvojku, Hezonju stavimo na trojku, Matkovića na peticu, ovo je već ozbiljna reprezentacija. Resetovali smo se. Ovo je mini ciklus u kojem postavljamo određene kriterijume, Sledeće leto će biti interesantno, moramo biti spremni da ako Poljska kiksne, da uzmemo prvo mesto. No, kako god bilo, spremamo se na dva zadatka, a to je nastavak pretkvalifikacija i predolimpijski turnir. Po završetku ovog prozora, u trećem mesecu ću prionuti na razgovor sa potencijalnim kandidatima i dati svoj predlog - rekao je Aco Petrović i dodao:

- Moguće je da ne bude samo jedan predlog, već njih dva, s tim da bi drugi bio jedna vrsta internacionalnog stručnog štaba. Kao, uslovno rečeno, prvi pomoćni trener bio bi jedan od Top 10 NCAA trenera. Na meni je da pronađem i ponudim rešenje, na Upravnom odboru Hrvatskog košarkaškog saveza da odabere kojim putem sledećih četiri do šest godina hrvatska košarka želi ploviti, rekao je Petrović.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 534

    21. februar 2023 | 19:36

    Ne pomaže njima ni Dejvid Koperfild. Karma je čudo. Pa siđite sa postolja opet.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA