Vreme čitanja: oko 1 min.

Laso pričao o tome kako je doveo Kampaca u Real: "Niko nije mislio o tome, s njim smo mnogo rizikovali"

Vreme čitanja: oko 1 min.

Španski stručnjak je imao još jedan intervju, gde je pričao o tome kako je omaleni Argentinac završio u Realu

  • 0
Fakundo Kampaco, Pablo Laso, KK Real Madrid Foto: AFP7 / Zuma Press / Profimedia

Nakon Kupa Radivoja Koraća, manija proizvedena nastupima zbog Fakunda Kampaca je umnogome porasla među navijačima Crvene zvezde, ali i ljubitelj košarke u Evropi su srećni jer će se ovaj igrač vratiti na parkete Evrolige.

U susret tom "debiju" za Crvenu zvezdu u Evroligi, Kampaco je otišao put Argentine, gde će za svoju rodnu zemlju igrati u kvalifikacijama za Mundobasket. Njegov prvi meč protiv Kanade je u noći između četvrtka i petka s početkom od 01.40, uz direktan prenos na Sport klub 1 kanalu.

O ovom košarkašu je čak govorio i njegov bivši trener iz Reala, Pablo Laso, koji i dalje nema klub, ali koji se svakoga puta rado odaziva novinarima i odgovara na razna pitanja.

Laso je objasnio kako se Real kockao kada je dovodio Argentinca.

- Niko nije znao da ćemo dovesti Kampaca, niko nije ni pomišljao o njemu. On je najjasniji primer šta znači kada tim odluči ponekad da rizikuje i dovede nepoznatog igrača koji potom donese mnogo toga. Setite se samo primera sa Entonijem Rendolfom ili Trejom Tompkinsom, da li se neko seća njihovih prethodnih timova - rekao je Laso, koji je potom otkrio i kada će preuzeti novi klub.

- Ne želim da žurim. To je odluka koja nije laka. Promena posla nije laka, ne samo kao trener. I, u mom slučaju, imao sam sreću da provedem jedanaest godina u istom timu. Dakle, nema sumnje da je ono što bih želeo da bude kako treba. Ono što bih voleo je da uvek budem u istom timu jer to znači da te cene. Imao sam sreću da su me tamo gde sam bio mnogo cenili i mnogo su me trpeli. Nije lako trpeti trenera, imamo svoje stvari. Zato razmišljam o važnosti projekta.

Video: Kampaco opčinjen Delijama i podsetio se polufinala s Partizanom: Dao sam sebe, bilo je emotivno

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA