≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Grci i sa rezervnim sastavom prete Orlovima: "Spremili smo se za Milutinova i Srbiju"

Vreme čitanja: oko 1 min.

Srbiji je potrebna jedna pobeda iz mečeva sa Grčkom i Velikom Britanijom kako bi se plasirala na Svetsko prvenstvo

  • 1
Košarkaška reprezentacija Grčke Foto: MN Press

Košarkaška reprezentacija Srbije sastaje se ovog petka od 18 sati u Atini sa reprezentacijom Grčke u meču pretposlednjeg kola kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u košarci. 

U ovaj duel, heleni ulaze sa "rezervnim timom" i bez glavnih reprezentativaca, ali i trenera Dimitrisa Itudisa kojeg će nemnjati prvi pomoćnik Sotiris Manolopulos.

- Igramo poslednju utakmicu na našem parketu u kvalifikacijama. Mi smo već napravili uspeh, ostvarili smo plasman na Mundobasket još u novembru, što je jako važno, jer nije bilo lako. Kvalifikacije u ovom obliku su jako teške i zahtevne, ali su važne zato što igračima daju mogućnost da budu testirani na reprezentativnom nivou, da pokažu da vrede istakao je Manolopulos i dodao:

- Okupili smo 17 igrača, Mancukas je morao da se vrati da pomogne Panatinaikosu, ostali su dali sve od sebe i srećan sam Koliko god da je teško izgraditi tim, uradili smo sve što smo mogli i učinićemo sve da učinimo naš narod ponosnim.

Grci su svesni da će Srbija pretiti preko Nikole Milutinova.

- Nije samo Milutinov na koga moramo da obratimo pažnju, ali on je svakako najveće ime u sastavu Srbije. On je nivo Evrolige, ali ove sezone je ne igra. Spremili smo se za Milutinova, ali i za ostale igrače Srbije. Važno je da uradimo sve što možemo da ih zaustavimo. Verujem da će utakmica biti puna žara.

Olimpijska dvorana u predgrađu Atine je rasprodata.

- Jako je važno da nam tribine budu ispunjene do poslednjeg mesta. Pomoć navijača nam je uvek potrebna. Zahvalni smo za sve što su već učinili za nas. Verujem da se svet vratio košarci, osetili smo to u poslednjih godinu dana.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ТоХ

    23. februar 2023 | 21:35

    Шта нас брига кад играју Добрић,Недовић,Петрушев,Лазаревић и остали магови српске кошарке,одрекли се играња за клубове и кидамо грке лагано...,може Ивановић Албу и без њих добити,важнији су нам за квалификације за светско него у Евролиги,гледа се увек репрезентација па ондак ккубови,од клубова и нема неке вајде генерално...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA