Vreme čitanja: oko 2 min.

Evo gde možete da gledate uživo TV prenos kvalifikacija za SP u košarci Grčka - Srbija

Vreme čitanja: oko 2 min.

Tekstualni prenos meča možete pratiti na Telegraf Sportu

  • 2
Košarkaška reprezentacija Srbije Srbija - Turska Foto: MN Press

Košarkaška reprezentacija Srbije sastaje se od 18 sati sa reprezentacijom Grčke u pretposlednjem meču kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u košarci. 

Ovaj meč od ogromnog je značaja za izabranike selektora Svetislava Pešića pošto jedna pobeda, iz duela sa Grčkom i Velikom Britanijom, vodi Orlove na Mundobasket koji se od 25. avgusta do 10. septembra igra  u Indoneziji, Filipinima i Japanu.

Selektor Pešić istakao je pred ovaj duel da njegov tim očekuje zahtevan duel.

-Očekuje nas teška utakmica protiv izuzetno motivisanog tima. Duže vremena igraju zajedno. Igrali su protiv Letonije, puno utakmica zajedno. Naravno nisu igrači NBA kvaliteta i Evrolige. To su igrači koji sa dodatnom motivacijom igraju, agresivno, sa jakom odbranom. Moraćemo dobro da se pripremimo. Nemamo puno vremena. To je izazov da iz ove situacije izvučemo što je više moguće. Da uzmemo sudbinu u svoje ruke, da uradimo ono što možemo pa ćemo videti kako će se završiti - rekao je Pešić.

Protiv Grčke će igrati Nikola Milutinov i Dejan Davidovac, ali njih dvojica neće moći da nastupe protiv Velike Britanije.

- Značiće nam, to su dva iskusna igrača. Na njih možemo da računamo na prvu utakmicu. Za drugu utakmicu nisu mogli da dobiju odobrenje. Kad se završi utakmica u Grčkoj, moraće da se vrate u Moskvu, istakao je selektor. Trenutno, prvo mesto na tabeli grupe I kvalifikacija za SP drži Letonija sa 15 bodova, dok Srbija i Grčka imaju po 13. Turska i Belgija su sakupile po 11, dok je Britanija poslednja sa devet bodova.

Zbog brojnih problema oko rasaporeda i poklapanja utakmica, mnogi košarkaški Zvezde i Partizana neće moći da pomognu Srbiji. Tako, na ovom duelu će za tim konkurisati: Dušan Beslać, Nemanja Dangubić, Nikola Đurišić, Marko Jagodić Kuridža, Marko Jeremić, Dušan Miletić, Marko Pecarski, Aleksa Radanov, Dušan Ristić, Boriša Simanić, Stefan Jović, Nikola Milutinov, Aleksa Uskoković i Dejan Davidovac.

Ovaj meč možete pratiti na dva kanala, tako Sport Klub HD prenosi ovaj duel od 18 sati, baš kao i Nova S.

Video: Pešić: Želimo da pobedom protiv Grčke izborimo plasman na SP

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Đuro

    24. februar 2023 | 06:40

    A zar nema na RTS!?!

  • Зоран ловћенац

    24. februar 2023 | 10:35

    Ма који ртс,баш њих заболе за народ.Бојкот за неплаћање глобе

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA