≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Itudis biranim rečima o Obradoviću: "Jedan je od najboljih na svetu, 13 godina ne možeš da zaboraviš"

Vreme čitanja: oko 2 min.

Itudis i Obradović su veliki prijatelji

  • 0
Partizan Fenerbahče Košarka Evroliga Foto: Mileta Mirčetić

Košarkaši Partizana posle odlične igre i vođstva tokom većeg dela meča, nisu uspeli da ostvare i petu pobedu u Evroligi pošto su poraženi od Fenerbahčea 97:92 u 25. kolu .

Posle meča, svoje utiske izneo je trener Fenerbahčea Dimitris Itudis.

- Hvala za lepe reči. Dozvolite mi da počnem sa ovim. Bila je ovo vrlo emotivna pobeda za nas. Znate čemu smo svedočili u Turskoj. I Federacija i Evroliga morala je da otkaže neka takmičenja. Vrlo nam je bilo važno da igramo za njih. Iako znamo da ne možemo da izlečimo rane. Kao Fenerbahče, počev od našeg predsednika, i svih u klubu, pokazali smo saosećanje i podršku. Nadamo se da se ovo nikada neće desiti u modernom svetu, u zgradama u koje idete da spavate i treba da budete bezbedni.

- Vraćam se na sport. Partizan je vrlo kompetitivan tim. Izgubili smo prvi meč. Šta mi se dopada, čestitam igračima jer smo odbili da izgubimo uprkos tome da je Partizan bio dosta bolji. Uspeli smo da se vratimo. Očigledno, kada pogađate trojke, koje su kreirane i odbranite bitne momente, pobedite i srećni smo zbog toga. Moram da pomenem, čestitam Partizanu, ovo je bio spektakl. Čestitam i navijačima. Srećan sam zbog pobede, moramo da gradimo na tome.

Usledila su pitanja novinara, jedno se odnosilo na promenljive rezultate kluba.

- Bilo je odlično kada imaš takve bekove koji mogu da kreiraju i da čitaju šta se depšava na terenu. Svaki tim nešto daje, a nešto rizikuje. Partizan je verovastno rizikovao preko Dešona Pjera. Uspeli smo da to dovedemo do kraja. Najbitnije što je moj tim danas rekao: "Nećemo da izgubimo, daćemo sve od sebe". To je bilo jako bitno za nas. Igrali smo organizovano, protiv protivnika koji igra agresivnu i inteligentnu košarku i sa velikom podrškom publike. Mi smo bili van ritma, igrali smo davno. Ne znam šta je dobro, šta nije. Igrači su se odmorili.

Potom, jedno od pitanja se odnosilo i na odnos koji ima kada igra protiv Željka Obradovića.

- Pokušavam da razmislim. Željko Obradović je jedan od najboljih na svetu kao trener. Znate kakav je moj odnos sa njim i sa njegovom familijom, ljudski odnos. Kada u životu gradiš to ljudsko i imaš emocije i voliš. Trinaest godina smo živeli tamo, to je nešto nezaboravno. Pokušavam da ne razmišljam o tome, ali razmišljam o taktičkom delu. Evo detalja, Marko mi kaže da uzmem "čelendž", uzmem, pogrešim , a Željko pogodi tri poena.

Odnos sa sudijama.

- Ja nisam rekao ništa loše. Pokušavam da nešto argumentujem bez agresive. Moja klupa je dobila tehničku grešku. Ok, nisam ovde da komentarišem sudije. Suđenje je izvanredno. Mi smo ovde saradnici. Ja ne znam da li sam ljubimac sudija, ali znam da sam ljubimac nekih navijača Partizana i hvala im na aplauzu.

Video: Itudis objasnio kako se oseća u Beogradu i Željkovu nameru da ga napije

(Telergaf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA