Vreme čitanja: oko 1 min.

Južni Sudan ispisao istoriju: Zemlja postoji 12 godina, trener je čuveni NBA košarkaš, a idu na Mundobasket!

Vreme čitanja: oko 1 min.

Veliki uspeh za ovu afričku zemlju

  • 0
Košarkaška reprezentacija Južnog Sudana Printscreen: Twitter/@SSBFed

Košarkaška reprezentacija Južnog Sudana plasirala se na predstojeće Svetsko prvenstvo u košarci pošto je savladala Senegal 83:75 i tako ispisala stranice košarkaške istorije. 

Južni Sudan postoji od 2011. godine, a od tada selekciju je preuzeo legendarni NBA košarkaš Luol Deng i sa svojim timom ostvario 9 pobeda u 10 mečeva. Deng je igrao za reprezentaciju Velike Britanije, ali je rođen u gradu Vau, koji sada pripada Južnom Sudanu.

Po svemu sudeći, dvostruki Ol star, koji je sada na funkciji predsednika Saveza i selektora, na pravi način je organizovao igru svog tima i sada će nastupiti na Mundobasketu. Preostalo je da odigraju još samo dva meča u kvalifikacijama.

Sjajna priča, s obzirom na to da je reč o jednoj od najsiromašnijih država afričkog kontinenta i koja postoji tek nešto više od 12 godina.

Videćemo da li će se Južni Sudan eventualno naći i sa Orlovima u grupi na predstojećem Mundobasketu, što bi bez ikakve sumnje bio zanimljiv okršaj sa Pešićev sastav.

Video: Gudurić: Rekao sam Fenerbahčeu da hoću da igram za Srbiju

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA